Euroopa suurim bussifirma tuleb Tallinnasse

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Reisijad jalutamas Flixbusi bussi Zürichis.
Reisijad jalutamas Flixbusi bussi Zürichis. Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS

Euroopa suurim bussifirma, Saksamaa ettevõte FlixBus kavatseb alustada reise Tallinnast Ida- ja Lääne-Euroopa linnadesse juba alanud aasta esimeses pooles.

Sellel nädalal andis majandusministeerium heakskiidu FlixBus Polska taotlusele avada bussiliinid marsruudil Berliin-Tallinn, Varssavi-Tallinn ja Praha-Tallinn, vahendab ERRi venekeelne portaal.

«Teeme ettevalmistusi Balti riikides tegevuse alustamiseks,» rääkis FlixBusi tegevdirektor Poolas, Ukrainas ja Baltimaades Michal Leman, lisades, et nende peamiseks prioriteediks on liinid, mis ühendavad Tallinna teiste Euroopa pealinnade, näiteks Berliini ja Varssaviga, ja need on plaanis käivitada 2020. aasta esimesel poolel.

LuxExpressi asutaja Hugo Osula ütles, et konkurents bussiturul on Baltimaades väga tugev, vedajaid on palju – seda tõestab ka tõsiasi, et mõne aasta eest üritas Superbus siin odavaid pileteid pakkudes tegutseda, kuid kauaks ta siia ei jäänud.

FlixBus asutati 2013. aastal ja rahvusvahelisel turul hakkas see tegutsema alates aastast 2015. FlixBus sõidab enam kui 2500 sihtkohta 30 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles