Coop Panga head tulemused panid aktsia kukkuma

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink.
Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Ehkki Coop Pank teatas täna, et kasvas mullu meeletu kiirusega, reageeris panga aktsia väikse langusega.  

Mullu detsembris Tallinna börsi põhinimekirja jõudnud Coop Pank avanes hommikuste uudiste peale kohe punases. Tunnike enne kauplemispäeva lõppu on firma aktsia langenud 1,22 protsenti. Viimane hind on 1,13 eurot. Kokku on Coopiga kaupa tehtud enam kui 150 000 euro eest.

Coop Pank teatas täna hommikul, et nende eelmise aasta tegevusmahud kasvasid 40 protsenti ja kasum enam kui 16 protsenti. Kokku ulatus Coopi kasum mullu 5,5 miljoni euroni.

«2019. aasta oli Coop Panga jaoks edukas, täitsime kõik endale püstitatud eesmärgid. Suutsime kolmandat tegutsemisaastat järjest suurendada tegevusmahte 40 protsenti ning samal ajal kasvatada kasumit. Tulemused näitavad, et kolm aastat tagasi välja töötatud eristuv strateegia on osutunud edukaks,» ütles Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink börsiteates.

Siiski võis aktsionäre murelikuks teha see, et läinud aasta viimases kvartalis Coopi kasum 60 000 euro võrra kahanes.

Coop Pangal oli 31. detsembri seisuga 11 273 aktsionäri. Võrreldes panga aktsiate esmases avalikus pakkumises osalenud aktsionäride arvuga on lisandunud 421 aktsionäri.

Möödunud aasta novembris toimunud Coop Panga aktsiate esmase avaliku pakkumisega kaasas pank 31 miljonit eurot ning 10. detsembril noteeriti panga aktsiad Nasdaq Tallinna börsil.

Coop Pangal oli 31. detsembri seisuga 11 273 aktsionäri. Võrreldes panga aktsiate esmases avalikus pakkumises osalenud aktsionäride arvuga on lisandunud 421 aktsionäri.

«Jätkame jaekaubanduse ja panganduse integratsioonil põhineva eristuva strateegia elluviimist ja tegutseme selle nimel, et täita aktsionäridele antud lubadused aastateks 2020–2022,» märkis Rink.

Artikli autor on Coop Panga aktsionär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles