Täpsustatud! ⟩ Maxima Läti ja Leedu kauplustes peatati toorliha müük (1)

TVNET/Postimees
Copy
Maxima pood.
Maxima pood. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kauplusekett Maxima peatas reedel Leedu poodides toore liha ja sellest valmistatud poolfabrikaatide müügi, sest väidetavalt oli toodete kvaliteet halb. Sama otsuse langetas seejärel ka Läti Maxima. Eestis pole kõnealuse tootja liha müügil olnud.

Ühe Leedu ettevõtte lihatoodete väidetavalt kehva kvaliteedi tõttu lõpetati Leedu Maxima kauplustes reede pärastlõunal täielikult toorliha ja sellest valmistatud poolfabrikaatide müük.

Leedukate eeskujul eemaldati osa lihatooteid müügilt ka Läti Maxima kauplustes. «Tegutsedes ennetavalt, saatsime kontrolli mitte ainult Leedu firma tooted, vaid ka Läti firmade veise-, kana- ja sealihatoodete näidised,» ütles Läti Maxima kommunikatsioonijuht Liene Dupate-Ugule.

Mis müügil olnud lihaga lahti oli, pole praegu veel teada. Proovide tulemused peaksid selguma 11. veebruaril, ütles Dupate-Ugule.

Maxima Eesti kommunikatsioonijuht Regina Salmu ütles laupäeva õhtul Postimehele, et värske Maxima Eesti kaupluste liha põhisortimendis kõnealuse tootja värsket liha ja sellest valmistatud tooteid ei ole. «Samuti ei kasuta Maxima Eesti tootmine kõnealuse tootja värsket liha ja sellest valmistatud tooteid oma toodangu valmistamiseks,» kinnitas Salmu.

*Täpsustatud juhtlõiku 10. veebruar 2020 kell 9.15.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles