4,6 miljonit dollarit maksma läinud õhtusöök Warren Buffettiga toimus pool aastat hiljem

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: Nati Harnik/AP

Krüptovaluutaettevõtja Justin Sun maksis õhtusöögi eest legendaarse investori Warren Buffettiga rekordilised 4,6 miljonit dollarit juba juunis, kuid õhtusöök ise toimus alles hiljuti.

Kohe pärast enampakkumise võitmist kasutas Hiina kodanik Justin Sun võimalust ning promos korduvalt sotsiaalmeedias õhtusöögi kaudu oma äri ning kutsus teisi krüptovaluutaettevõtjaid samuti õhtusöögile. Kuid 24 tundi enne kokkulepitud aega lükkas ta San Franciscos toimuma pidanud õhtusöögi edasi, kirjutab The Wall Street Journal.

Õhtusöögi edasilükkamine tekitas Hiina sotsiaalmeedias mõningase turbulentsi ning spekulatsioone ürituse edasilükkamise kohta. 29- aastane Sun ütles, et see oli hädavajalik, sest ta kannatas neerukivide käes, aga ka vabandas agressiivse enesereklaami pärast, mis tema sõnul kahjustas suhteid regulaatorite ja avalikkusega.

Hiina suurim ärileht süüdistas tema ettevõtteid seotuses ebaseaduslikus rahakaasamises ning rahapesus Hiinas ning teine väljaandja kirjutas, et ta on valitsuse uurimise all ja tal oli Hiinast väljasõidukeeld. Varsti pärast artikli ilmumist postitas Sun video, kus ta oli San Franciscos. Sel kolmapäeval lükkas ta ka tagasi Hiina lehtedes esitatud süüdistused.

Justin Sun
Justin Sun Foto: Tron

«Meil on Hiina võimudega suurepärased suhted, ütles Justin Sun The Wall Street Journalile antud intervjuus, lisades, et ta annetas hiljuti maske ja teisi meditsiinivahendeid aitamaks võidelda koroonaviirusega.

Kolmapäeval saatis ta terve rea Twitteri-säutse, näidates Warren Buffettit ja teisi külalisi investori kodulinnas Omahas koos õhtustamas.

«See oli minu elu paremaid hetki,» ütles Sun.

Hiina ärimehe sõnul andis ta Buffettile, kes on tuntud kübervaluutade skeptikuna ühe bitcoin'i ning mitu tema enda loodud kübervaluutat tron'i. Tron on turuväärtuselt 12. kübervaluuta ja selle hind on praegu kaks USA senti.

Bitcoin'i väärtus on umbes 9750 dollarit selle aasta hinnatõus on kübervaluuta parim aastaalgus alates 2013. aastast.

89 aastane Warren Buffett annab heategevuslikke õhtusööke, mille hind kujuneb eBay kaudu toimuvatel oksjonitel, alates 2000. aastast. Oksjoneid korraldab heategevusorganisatsioon Glide, kes pakub San Francisco kodututele tasuta süüa ja ka muid teenuseid.

Buffetti lõunatega on Glide kogunud juba kokku üle 30 miljoni dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles