Liive: aasta teises pooles tuleb valida elektrimüüja

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive.
Sandor Liive. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive ütles, et 2013. aastal avaneb elektriturg, mistõttu kõige suurem Eesti inimesi puudutav muutus on võimalus 2012. aasta lõpus hakata endale valima elektrimüüjat.

«2012. aastal tuleb Eestil otsustada, kas ehitada Eestisse ka teine uus põlevkivienergiaplokk või võtta tükk Leedu tuumajaamast,» ütles Liive tähtsamate eesootavate sündmuste kohta energeetikas.

«Rohelise elektri tootjad ootavad pikaajalist selgust taastuvenergia toetuste tuleviku osas. Selge regulatsioon annab tootjale investeerimiskindluse ja seda on tuleviku tarvis vaja,» lisas ta.

Liive sõnul toob alanud aasta selgust, kui hästi suudab Eesti Energia käivitada esimese uuendatud tehnoloogial ja senisest kaks korda suurema Enefit-280 õlitehase.

Aastal 2012 jõustub Eestile väävliheitmete piirang 25000 tonni aastas, mis vähendab Narva elektrijaama toodangut.

2012 lõppeb teine CO2 kauplemisperiood Euroopa Liidus ja otsustatakse, kuidas müüakse oksjonil CO2 kvoodid ning kuidas riik hakkab kvootide müügist saadud raha kasutama.

«Loodan, et alanud aastal ühinevad Eesti eeskujul Põhjamaade elektrituruga ka Läti ja Leedu,» lõpetas Liive.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles