Suur ravimifirma: apteekide kinkimine tekitab maksuametis küsimusi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Fotol Benu apteek Tapal.
Fotol Benu apteek Tapal. Foto: Marianne Loorents

Ravimite jae- ja hulgimüügifirma Tamro Balticsi tegevjuht Leon Jankelevitsh ütles, et nemad ei kavatse Benu apteeke proviisoritele kinkida, kuna see pole apteegireformi mõte ja tekitab küsimusi tõenäoliselt maksuametis.  

Tamro reageeris tänasele Margus Linnamäe avaldusele, kus suurettevõtja teatas, et annab Apotheka apteegid tasuta proviisoritele ja nõuab riigilt tekitatud kahju kohtus välja.

Jankelevitshi sõnul on apteegireformi praegusel kujul võimalik ellu viia üksnes paberi peal. Selle all mõtles ta seda, et proviisoritel pole piisavalt huvi apteeke välja osta, samuti napib neil raha. «Eilsed ja tänased uudised andsid sellele lõpliku kinnituse, kui keegi veel varem tõesti millestki aru ei saanud,» lisas ta.

«See, mida me teist päeva uudistest loeme, on reformi mängimine paberil,» on Jankelevitsh veendunud. «Tarbetu omandi ümbervormistamine, mis sisuliselt midagi paremaks ei tee, küll aga muudab kogu ravimimüügi süsteemi läbipaistmatuks ja ebaefektiivseks. Paradoksaalsel kombel on reformi vajadust õigustatud just väidetava läbipaistmatuse ja ebaefektiivsusega.»

Erinevalt oma konkurendist Magnumist jäävad Tamro hulgimüüjana ja Benu apteegikett äraootavale seisukohale, kuna apteekide kinkimine pole nende hinnangul olnud reformi mõte ja tekitab ilmselt küsimusi ka maksuametile.

«Lõplik otsus, kas ja kuidas Eestis jätkata, tehakse kontserni tasandil vastavalt sündmuste edasisele arengule. Aprill ei ole veel käes,» märkis Jankelevitsh, lisades, et täna on riigikogu menetluses kaks uut eelnõu ning poliitikutel nii koalitsioonis kui ka opositsioonis on võimalik näidata, et Eesti ettevõtluskeskkond, rahvusvaheline maine, ravimimüügituru läbipaistvus ning patsientide heaolu lähevad neile korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles