Galerii Uppunud Vene kalalaeva öine päästmine (3)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy

Ööl vastu tänast, kell 23.40 sattus Juminda poolsaarest 15 miili põhjas hätta Vene kalalaev, mille pardal oli seitse inimest. Automaatse positsioneerimissüsteemi signaal kadus merevalvekeskuse ekraanilt 20 minutit pärast esmast kontakti.

Eile hilisõhtul Juminda lähistel hädakutsungi saatnud Vene kalalaeva Pongoma meeskond teatas PPA pressiesindaja kinnitusel roolirikkest ja lekkest. Laev andis ka oma koordinaadid ning päästeoperatsiooni kaasati nii Eesti kui ka Soome merepäästeüksused.

Alus oli juhitamatu ning triivis, peagi kadus ka elekter.

PPA juhtivametniku Marge Kohtla kinnitusel kadus laeva positsioneerimissignaal ekraanidelt 20 minutit pärast esimest kontakti ehk südaöö paiku, mis oli ka tõenäoline laeva uppumisaeg. Tegemist oli vanema Venemaal toodetud 21 meetri pikkuse väikese kalalaevaga.

Meeskonnal oli enne laeva uppumist siiski piisavalt aega, et panna selga külmas vees ellu jäämiseks hädavajalikud päästeülikonnad ning valmistada ette päästeparv. Päästeparvelt võttis hätta sattunud meremehed pardale esimesena sündmuskohale saabunud kaubalaev, Eesti-Soome ühisoperatsiooni käigus toimetati päästetud helikopteritega Tallinna ja Helsingi haiglatesse. 

Soome ajakirjanduse kommentaariumides heidetakse ette, et kaks kannatanut toimetati Helsingisse. «Kas nende kahe ravi on nii kallis, et need lükatakse Soome maksumaksja kaela,» küsib kommentaator Horst ajalehe Ilta-Sanomat kommentaariumis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles