Taanile makstakse võla eest peale

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani lipud
Taani lipud Foto: SCANPIX

Nõudlus Taani võlakirjade järele on kasvanud juba sellisel määral, et investorid maksavad riigile võlakirjade eest peale, kohalikud investorid nendest nii sisse võetud ei ole.

Eelmisel neljapäeval, 29. detsembril müüs Taani 1,8 miljardi Taani krooni eest 59-päevalise tähtajaga ning 220 miljoni krooni eest 151-päevase tähtajaga võlakirju negatiivse intressiga vastavalt 0,21 ja 0,07 protsenti, kirjutab Bloomberg.

«See on esimene kord, kui Taani valitsus müüs negatiivse intressiga võlakirju,» ütles Taani keskpanga võlaüksuse pressiesindaja. «Mõned investorid soovivad väga paigutada oma raha väärtpaberitesse, kus nad on täiesti kindlad, et nad oma raha tagasi saavad,» lisas ta.

Keskpanga eile avaldatud statistikast nähtub, et välisinvestorite osakaal riigi võlakirjainvestorite seas kasvas novembris 35 protsendini, mis on suurim osakaal alates 2000. aasta oktoobrist. Välisinvestorite käes on Taani võlakirju 267 miljardi krooni (35,9 miljardi euro) väärtuses ehk 49 protsenti enam kui aasta tagasi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles