Rünnati ligi 3000 Eesti videomängu kasutajakontot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Andmekaitseinspektsioon hoiatab, et Trion Worlds´i videomängude andmebaasi rünnati ning kontoomanikud peaksid vahetama paroole. Eestis on ründe ohvriks langenud ligi 3000 Trion Worldsi kasutajakonto omanikku.

Rünnakute tagajärjel on arvatavasti lekkinud kokku 3,3 miljonit kasutajanime, krüpteeritud parooli, kasutajate sünniaega, e-maili aadressi, arveldusarvet ning andmeid kasutajate krediitkaardi numbri ja aegumistähtajaga.

Trion Worlds teatas, et seni ei ole leidnud kinnitust, et kogu krediitkaardi andmestik on lekkinud. Ettevõte teatab, et kõikidel kasutajatel on kohustus vahetada parool.

Ühtlasi paneb Trion Worlds südamele, et kui sama kasutajanimi ning parool on kasutusel veel teisteski keskkondades, siis tuleks muuta kindlasti ka neid. Eriti käib see finantsteenustega seotud ja isikuandmeid sisaldavate kasutajakontode kohta, kus ettevõte soovitab edaspidi toimuval silm peal hoida.

Andmekaitse Inspektsioon tuletab meelde, et luues Interneti kasutajakontosid, on soovitav eri keskkondades kasutada erinevaid kasutajanimesid ja paroole. Isikuandmete sisestamisel Internetti on kasulik olla pigem tagasihoidlik kui avameelne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles