Tallinna endises veduridepoos avati konteinerhotell

BNS
Copy
DEPOO toidutänav
DEPOO toidutänav Foto: Konstantin Sednev

Tallinnas Balti jaama turu ja Telliskivi loomelinnaku vahetus naabruses avati pühapäeval konteinerhotell, mis on mõne aasta eest Tartusse hosteli loonud Hektori järgmine ettevõtmine.

Hotellijuht Killu Maidla sõnul sai idee alguse mitu aastat tühjana seisnud ajaloolisest depoohoonest, kus konteinertoad täna paiknevad. «Hoone suurim ruum on remondihall, kust kunagi ühest otsast sõitsid vedurid rööbastel sisse ja teisest otsast välja. Selle täis ehitamine oleks lõhkunud ajaloolise tööstushõngu ja seda me ei tahtnud,» ütles Maidla BNS-ile.

Ruumi on kahele tasapinnale paigutatud 84 20-jalast standardset merekonteinerit. Lisaks töölauaga magamistoale on igas konteineris ka eraldi hügieeniruum tualeti ja dušiga. Samuti on hotellis fuajeebaar, avatud kontor, avatud köök ning joogapraktikate jaoks eraldi Tasakaalutuba, kus hakkavad regulaarselt toimuma ka joogatunnid, kirjeldas Maidla. 

Kuigi hotell avatakse turismiärile hõredas jaanuaris, loodab ettevõtte esimesel tegevusaastal saavutada üle 60-protsendilise täituvuse, prognoosis Maidla ja lisas, et nende jaoks on oluline ka keskkonnapoliitika. «Tegeleme prügi vähendamise teemaga ning otsime pidevalt võimalusi taaskasutamiseks – muide, ka konteinerid on enne hotellitoaks ehitamist kaupa vedanud,» lisas Maidla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles