Viirus viis Hiina turud vabalangusse

BNS
Copy
Shanghai börs langeb. Aasias märgitakse aktsiate liikumisi võrreldes läänemaailmaga vastupidiselt: miinuses aktsiad on rohelised ja plussis punased.
Shanghai börs langeb. Aasias märgitakse aktsiate liikumisi võrreldes läänemaailmaga vastupidiselt: miinuses aktsiad on rohelised ja plussis punased. Foto: AP

Hiina aktsiaturud kukkusid esmaspäeval koroonapaanika tõttu kolinal, seejuures langes mitmesaja firma aktsia päevas lubatud maksimaalsed kümme protsenti.

Esmaspäev oli esimene päev pärast uusaastapuhkust, mil Mandri-Hiina investorid said koroonaviiruse puhangule reageerida, valides vastuseks müümise.

Shanghai börs kukkus 7,72 protsenti ja Shenzheni oma 8,41 protsenti. Hongkong oli aga 0,17 protsendiga plussis, pärast läinud nädala järsku langust.

Müügilaine ulatus oli märkimisväärne isegi Hiina kurikuulsalt volatiilsete turgude standardite järgi, mis viitab sügavale murele epideemia majandusmõju pärast.

Viimati tuli selline langus Hiinas ette 2015. aastal aktsiaturu mulli lõhkedes.

«Investorite paanika levis kiirelt kõikjale ja see jääb turge lühiajaliselt domineerima,» ütles First Seafront Fundi peaökonomist Yang Delong.

Üle 2600 aktsia langesid päevas lubatud maksimaalse kümme protsenti, vahendas Bloomberg.

Hiina keskpank teatas, et süstib majandusse 1,2 triljonit jüaani ehk 173 miljardit dollarit, et aidata turge stabiliseerida. Yangi sõnul on hädavajalik ja pakiline ka intressilangetus.

Analüütikute sõnul jääb volatiilsus kestma, kuni on selgeid märke koroonaviiruse epideemia ohjeldamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles