Video ⟩ Venemaa uuele peaministrile kuulub 45 miljoni väärtuses kinnisvara

PM Majandus
Copy
Venemaa president Vladimir Putin ja peaminister Mihhail Mišustin. 
Venemaa president Vladimir Putin ja peaminister Mihhail Mišustin. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa peaministrile Mihhail Mišustinile ning tema perele kuulub Moskvas ja selle ümbruses 45 miljoni dollari väärtuses kinnisvara, teatas opositsioonijuht Aleksei Navalnõi.

Varem maksuameti juhina töötanud Mišustini edutamine riigi peaministriks on viimaste nädalate jooksul pakkunud kõneainet paljudele meediaväljaannetele, mis uurivad talle ning tema perele kuuluvat kinnisvara.

Navalnõi sõnul on tavapärane, et Venemaa ametnikud Mišustini kombel oma rikkust varjavad. Opositsioonijuhi korruptsioonivastane kanal loendab kokku kaheksa korterit, maja ning kinnistut, mis kuuluvad kas peaministrile, tema naisele, õele või kahele pojale ning mille väärtuseks hindab 2,78 miljardit rubla ehk ligikaudu 39,2 miljonit eurot.

Lisaks kõrgklassi kinnisvarale kuulub Mišustini kahele pojale Navalnõi sõnul kaks jõeäärset korterit koguväärtusega 360 miljonit rubla ehk 5 miljonit eurot.

«Mišustin teab sarnaselt teistega väga hästi, et maksuametniku vaatevinklist on tegemist kriminaalse, teeseldud ja näilise tehinguga,» sõnas Navalnõi, kelle väitel müüdi korterid Mišustini poegadele avalikustamata summa eest nii pea, kui nad said 18-aastaseks.

Valitsuse andmetest selgub, et aastail 2010–2018 teenis Venemaa uus peaminister maksuameti juhina 213 miljonit rubla ehk umbes 3 miljonit eurot.

Venemaa uus peaminister teenis 2010.–2018. aastal 213 miljonit rubla ehk umbes 3 miljonit eurot.

Kriitikud ei suuda mõista ka seda, kuidas tema abikaasa Vladlena Mišustina teenis üheksa aasta jooksul 789 miljonit rubla ehk 11,2 miljonit eurot, kuigi tal pole teadaolevalt mingisuguseid ärihuve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles