LHV ja Swedbank asusid hinnasõtta

PM Majandus
Copy
LHV ja SEB hooned.
LHV ja SEB hooned. Foto: Mihkel Maripuu

LHV teatel saavad panga kliendid alates veebruarist teha Balti aktsiatehinguid teenustasuta. Uudis on ilmselt vastuseks Swedbanki sammule võimaldada internetipangas kaubelda tasuta nii Balti aktsiate kui ka panga poolt hallatavate fondidega.

Nagu varemgi, on ka Balti väärtpaberite hoidmine LHVs kõigi klientide jaoks tasuta. Swedbank võimaldab eraisikutel hoida väärtpabereid haldustasuta kuni 30 000 euro ulatuses.

«Pensionireformi arutelude taustal on investeerimine muutunud Eestis igapäevaseks jututeemaks. Seetõttu on just praegu parim aeg tuua uusi inimesi investeerimise juurde,» ütles LHV investeerimisteenuste juht Martin Mets.

Tehingutasud kaovad Balti aktsiate müügi- ja ostutehingutelt nii eraklientide kui ka ettevõtete jaoks.

«Aktsiatesse investeerimist on kõige lihtsam alustada tuttavate ettevõtete väärtpaberitega, näiteks ostes LHV, Tallinna Kaubamaja või Merko Ehituse aktsiaid. Seepärast otsustasimegi Balti börside suurima maaklerfirmana astuda sellise sammu ning pakume ainsana Baltikumis klientidele nii tasuta aktsiatehinguid kui ka piiranguteta tasuta väärtpaberite hoidmist. Loodame selle kaudu jõuliselt suurendada investorite hulka Eesti elanike seas ning elavadada märgatavalt Tallinna börsielu,» lisas Mets.

Swedbanki investoritest 95 protsenti omab kuni 30 000 euro suurust portfelli ning pank langetas möödunud aastal mõnevõrra üle piirmäära küündivate portfellide haldustasusid.

Swedbanki maaklerosakonna juht Andres Suimetsa teatas mullu, et lähiajal pole välisturgude aktsiatega teenustasuta kauplemist plaanis võimaldada.

Lisaks haldustasudele ka tehingutasude kaotamine võimaldab LHV investoritel Balti aktsiatesse investeerida ka väiksemate summadega.

«Kliendid saavad Balti aktsiatesse investeerida kasvõi ühe euro kaupa kartmata, et tehingutasud investeeringule jälje jätavad. Nüüd võivad investorid riskide hajutamiseks näiteks kasvõi iga nädal 10 euro eest Balti aktsiaid osta, mis varem oli tehingutasude tõttu ebamõistlik. Just järjepidev ja pikaajaline investeerimine on parim strateegia investorile, kes ei soovi igapäevaselt börsidel kaubelda,» tutvustas Mets.

Täpsustatud 4. veebruaril kell 12:19. Swedbanki investoritest 95 protsenti omab kuni 30 000 euro suurust portfelli, mitte sellest suuremat, nagu algselt uudises kirjutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles