Surnud britt seilas 50 päevaga üle 1000 meremiili Grenadalt Jamaicale (3)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Foto: Jamaica Coast Guard
  • Detsembris Kariibi merel kadunuks jäänud briti soolopurjetaja jaht on leitud

Detsembri alguses Grenada saarelt lahkunud Briti soolopurjetaja jaht Avrio jõudis Jamaicale, pardalt leitud hukkunu on tõenäoliselt jahi kapten Brenan.

Ameerika rannavalve tuvastas sel nädalal Jamaica lähedal triivimas jahi ning teavitas sellest Jamaica rannavalvet, teatas kadunud meresõitjate otsimisega tegelev portaal Boat Watch. Jamaica rannavalve leidis aluse ning pukseeris selle Port Antonio sadamasse. Laevast leiti lagunev surnukeha, kes arvatakse olevat jahi kapten Mark Brenan. Jamaica politsei püüab surma põhjust välja selgitada, rohkem infot avaldatud ei ole.

Brenan lahkus 6. detsembril Grenada saarelt, mis asub rohkem kui tuhande meremiili kaugusel aluse leidmiskohast. Teade tema võimalikust kaduma jäämisest edastati 16. detsembril. Rannavalve lennuk märkas alust 19. detsembril Aruba ranniku lähedal, kuid õhust polnud võimalik hinnata, kas pardal on reisijaid ning mis seisus nad võivad olla. Hiljem kaotasid otsijad purjeka taas ning see triivis omapäi kokku 50 päeva. Jahi purjed olid kokku pakitud ning vendrid väljas, nagu poleks ta purjetamist alustanudki. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles