EKRE minister tegi riigifirma tööle tuule alla (7)

PM Majandus
Copy
Keskkonnaminister Rene Kokk sammub koosolekule.
Keskkonnaminister Rene Kokk sammub koosolekule. Foto: Mihkel Maripuu

EKRElasest keskkonnaminister Rene Kokk leidis riikliku kinnisvarafirma RKASi töös rida puudusi. Vabanduste ja põhjuste otsimise asemel peab tulevikus keskenduma lahendustele, hurjutas ta.

Kokk on viimasel ajal külastanud keskkonnaministeeriumi allasutusi ja kuulnud, et viimased pole RKASi ehk Riigi Kinnisvara ASi teenuste, suhtumise ja koostöövalmidusega tihtipeale sugugi rahul. Olgu öeldud, et rahandusministeeriumile kuuluva RKASi ülesanne on pakkuda riigiasutustele kinnisvara rentimise, hooldamise ja nõuandmise teenust.

Koka sõnul on kõige sagedasem probleem koristamisega. «Liialt sageli peavad meie töötajad osutama RKASi kinnisvarahalduri tähelepanu puhastusteenindajate töö puudustele. On ka juhtumeid, kus pärast tähelepanu juhtimist puudused kõrvaldatakse, kuid edasi jätkub kõik vanaviisi,» kirjutas Kokk murekirjas riigihalduse minister Jaak Aabile (Keskerakond), kelle haldusalasse RKAS kuulub.

On ka juhtumeid, kus RKASil napib operatiivsust, näiteks veeavarii korral. «Selline juhtum oli 18. detsembril Mustamäe tee 33 hoones (keskkonnaagentuuri hoone - toim). Esimese signaali peale lubati avariid likvideerima tulla pärast jõulupühi. Pärast korduvat pöördumist ja veenmist suudeti siiski brigaad kohale saata samal päeval,» kirjutas Kokk.

Koka alluvate tähelepanekud kõnelevad ka sellest, et RKASi töötajate, peamiselt kinnisvarahaldurite suhtumine on kohati pealiskaudne. «Põhjuseks võib siin olla haldurite suur töökoormus ning vähesed teadmised keerukamate probleemide mõistmiseks ja lahenduste pakkumiseks,» pakkus ta.

Korduv probleem on see, et RKASi töökorraldus on vähepaindlik. See puudutab eelkõige ruumidest loobumist, kui asutuse vajadused vähenevad. «Üks näide on ka selline, kus Räpinas ühes hoones vajaksid meie asutused suurt saali, sauna ja majutusruume paaril päeval kuus, kuid RKAS päeva- või tunnitasu alusel üürimist ei võimalda,» kirjeldas Kokk.

Koka põhisõnum, tuginedes allasutuste tagasisidele, oli see, et RKASi tegemistes paistab välja jäikus ja normikesksus. «Rohkem peaks olema paindlikkust, konkreetse juhtumi asjaolude arvestamist ja mõistmist,» märkis minister.

«Senine töökorraldus häirib meie haldusala asutuste tööd ning edaspidi tuleb analoogiliste tööde korraldamisel olla kliendi vajadustele suunatud ning teha koostööd lahenduste leidmiseks, mitte põhjuste selgitamiseks, mis teenuse pakkumist takistavad,» resümeeris Kokk.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles