Galerii ⟩ Tallinnas avati Eesti esimene kapsel-hostel (6)

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy

Tallinnas avati täna Eesti esimene kapsel-tüüpi majutuskoht, kus külastajad saavad ööbida privaatsetes, futuristliku välimusega kapseltubades.

«Soov oli teha midagi uut ja huvitavat. Tulevikku vaadates ei saa üle ega ümber Aasiast, kust tuleb tulevikuturist,» rääkis Capsule Hostels Tallinn omanik ja tegevjuht Marek Õunamägi, miks ta otsustas avada Aasias kontseptsiooni poolest populaarse kapsel-tüüpi majutuskoha ka Eestis.

Esimesed kapsel-tüüpi majutused tulid kasutusele 1979. aastal Jaapanis Osakas. Kapslihostelite idee seisneb privaatse ja kompaktse majutuse pakkumises reisivale inimesele, kes ei soovi ööbida rikkalikus ja kallis hotellitoas. 

Tallinna uues hostelis algavad baashinnad 30 eurost ööpäevas, eriürituste ja suure külastatavuse puhul võivad hinnad kerkida. Ööbimispakett sisaldab personaalset läbipääsukoodi ja magnetkaarti nii majjasaamiseks kui ka oma kapslisse pääsemiseks, voodipesu, käterätti, pesemisvõimalust ja susse vahetusjalanõudeks. Kapslis endas on peale voodi veel Smart TV ja televiisor, kõrvaklapid, kiire internet, seif, privaatne õhuvahetussüsteem, ning päeva- ja öörežiimi valgustused. Olemas on ka ühisköök ja suupistete- ning kohviautomaadid. 

Tegemist on iseteenindushosteliga, kuhu saab end registreerida nii veebis kui ka kohapeal. Administraator on Õunamäe sõnul kohal aeg-ajalt, mitte 24/7 – see sõltub külastajate arvust. 

«Kui tavapäraselt seostatakse hostelit seljakotireisijaga, siis kapsel-tüüpi majutus sobib ka ärireisijale,» lisas Õunamägi arenduse potentsiaalist rääkides. Kui esimene hostel korralikult käima läheb, on ettevõttel plaanis laieneda nii Eestis kui ka naaberriikides. Huvi tundub teenuse vastu olevat, sest näiteks Rammsteini Tallinna kontserdi ajaks on kõik 46 kapslit juba broneeritud. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles