Kuldar Leis: kohalikel pole huvi enam ministriga kohtuda

Copy
Kuldar Leis tunneb rõõmu, et Kagu-Eesti ettevõtjaid nõustades ei loe tema nõustatavatele õpetussõnu ja teised vaid kuulaku, vaid et suhtlus ja areng on kahepoolne.
Kuldar Leis tunneb rõõmu, et Kagu-Eesti ettevõtjaid nõustades ei loe tema nõustatavatele õpetussõnu ja teised vaid kuulaku, vaid et suhtlus ja areng on kahepoolne. Foto: Sille Annuk

Kagu-Eesti ettevõtja Kuldar Leis rääkis Kuku raadio saates «Majandusruum», et maapiirkondade õitsengu võti pole mitte hiigeltehased ja miljardiprojektid, vaid looduslähedus ja nutikad ärimudelid. 

Põlvamaal tegutsev mees on laia haardega: ta tõmbab käima Kagu-Eesti kaugtöö keskust, juhib riigifirma Operail nõukogu, pakub maapiirkondade alustavatele ettevõtjatele nõu ja tuge ning kuulub Põlva vallavolikokku. Sel nädalal otsustas president tunnustada teda Valgetähe IV klassi teenetemärgiga.

Kas Kagu-Eestis leidub palju häid ja potentsiaalikaid ettevõtteid?

Ega ei ole palju. Me peame endalt küsima, miks peaks üldse keegi Kagu-Eestisse investeerima. Kui ta tuleb välismaalt või Tallinnast, siis nähtavat põhjust tegelikult ei paistagi. Keskustest oleme kaugel, neljarajalisi teid pole ja tööjõudu on vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles