Apple’il rekordiline käive, kasum ja aktsia hind

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

Apple on lõpuks üle saanud kolm aastat kestnud iPhone'ide müügi mõõnast ning püstitas eelmises kvartalis käiberekordi. Ka aktsia hind kerkis uuele rekordtasemele.

Käive kasvas eelkõige tänu iPhone 11 ja iPhone 11 Pro, rakenduste ning juhtmeta kõrvaklappide AirPods headele müügitulemustele.

Apple’i eelmise kvartali käive kasvas üheksa protsenti, 91,82 miljardi dollarini. Lisaks eelnimetatutele läksid väga hästi kaubaks ka nutikellad ja filmivoogedastuste tellimused.

iPhone’i müügi käive kasvas kaheksa protsenti, 55,96 miljardi dollarini.

Apple’i aktsia, mille hind kerkis eelmisel aastal üle kahe korra, kosus pärast järelkauplemisel 1,5 protsenti.

Apple’i juhid ootavad ka alanud kvartalis kasumi korralikku kasvu ehkki koroonaviirus põhjustab mõningat ebakindlust Hiina tulude osas. Apple’i juht Tim Cook ütles ajalehele The Wall Street Journal, et ettevõte on juba vähendanud reise Hiina ning kärpinud poodide lahtiolekuaegu.

Analüütikutega peetud konverentsikõnes ütles Cook, et ettevõte prognoosib alanud kvartali käibevahemikuks 63 kuni 67 miljardit dollarit, mis on tavapärasest suurem vahemik, aga see on just tingitud koroonaviirusega seotud ebakindlusest.

Apple’i eelmise kvartali hitt-toode oli 250-dollarised juhtmeta kõrvaklapid AirPod, tänu millele kasvas kantavate vidinate segmendi, kuhu kuuluvad ka nutikellad ja iPodid, käive 37 protsenti.

Nii teenuste kui ka kantavate vidinate käibe kasvupotentsiaal kergitas Apple’i aktsia hinna eelmisel aastal üle kahe korra, mis oli aktsia ajaloo parim aasta.

Apple’i eelmise kvartali kasum kasvas 11 protsenti, rekordilise 22,24 miljardi dollarini, mis oli esimene kvartalikasv enam kui aasta jooksul.

Täna eelkauplemisel kerkis Apple'i aktsia 324,22 dollarini.

Apple

Aktsia hind: 317,69

Muutus aasta algusest,%: 8,2

Aastane muutus, %: 104,1%

Dividendid (USD aastas): 3,08

Dividenditootlus, %: 1,00

Analüütikute soovitused:

Osta: 32

Hoia: 6

Müü: 0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles