Riik püüab elektriautode toetuseks raha juurde leida

PM Majandus
Copy
Elektriauto.
Elektriauto. Foto: Sander Ilvest

Keskkonnaministeerium otsustas suurendada elektriautode ostutoetuse esimese vooru eelarvet, mis täitus meetme avanedes mõne tunniga. Lisaks otsib riik võimalusi meetme teise vooru avamiseks.

Nimelt algas elektriautode ostutoetuse taotluste vastuvõtt 17. jaanuaril kell 9, kuid lõppes samal päeval kell 13 seoses suure huvi ja meetme eelarve täitumisega.

«Kuna toetuse vastu on huvi suur ning kogu meetme eelarve 1,2 miljonit eurot täitus juba esimeses taotlusvoorus väga kiiresti, siis leidsime, et kõige mõistlikum on toetada võimalikult paljusid taotlejaid, kes on juba põhjaliku ettevalmistustöö ära teinud. Nii väldime kõigi poolte jaoks liigset bürokraatiat,» selgitas keskkonnaminister Rene Kokk. «Lisaks otsime võimalusi teise vooru avamiseks.»

«Vaatame taotlusi nende laekumise järjekorras läbi ning esimesed otsused peaksid taotlejateni jõudma juba järgmise nädala teises pooles,» ütles Keskkonnainvesteeringute Keskuse juhataja Andrus Treier.

«Esialgu vooru eelarveks ette nähtud 600 000 euro asemel saame nüüd teha märksa rohkem positiivseid otsuseid. Teise taotlusvooru toimumise aja ja mahu arutame keskkonnaministeeriumiga läbi ning anname peatselt avalikkusele teada. Täpsem summa veel selgub, kuid ilmselt tuleb järgmine voor senisest oluliselt väiksemas mahus,» lisas ta.

Elektriliste sõidukite ostutoetuse esimesse taotlusvooru saabus 85 taotlust ning kokku soovitakse osta 297 sõidukit toetuse kogusummas 1,485 miljonit eurot. Taotlejatest kolmandik on eraisikud ning kaks kolmandikku ettevõtted. 11 ettevõtet tahab osta 15 autot ning 54 taotlejat ainult ühte sõidukit.

Mudelid, millele küsiti enim toetust.
Mudelid, millele küsiti enim toetust. Foto: Keskkonnainvesteeringute Keskus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles