Ettevõtte tehnikapargi haldamine on Apple Business Manageri abil kiire ja turvaline

Copy
Foto: Valge Klaar

Olgu teie ettevõttes Apple’i seadmeid kümme või 1000, neid hallata on lihtsam kui kunagi varem! AppleBusiness Manager võimaldab toimetada iPhone’i, iPadi, Maci või Apple TV seadmed kasutajale eelseadistatuna.

«IT-meeskonnal on väga mugav hallata Apple’i seadmeid neid reaalselt nägemata ehk kaugteel,» nendib OÜ Valge Klaar tehniline konsultant Vallo Teppe. Seadmed seotakse ettevõttega juba ostuhetkel ning samal ajal, kui seade on alles kulleri käes, on võimalik määrata eelistatud seadistusi. Apple annab valitud edasimüüjatele nagu Valge Klaar õiguse uusi seadmeid firma kontoga siduda. Selleks peab ettevõte esmalt looma omale konto Apple Business Manageri veebilehel business.apple.com. Saades Apple’ilt eraldi identifikaatori (Organisation ID), saab uued seadmed kohe ostuhetkel ettevõttega siduda ja need on paari tunni jooksul ettevõtte halduslahenduses näha.

Kui kasutaja seadme karbist välja võtab ja käivitab, luuakse seadme aktiveerimisel ühendus ettevõtte MDM-ga (inglise k mobile device management solution) ehk mobiilseadmete halduslahendusega, et laadida seadmesse paroolid, turvareeglid, e-posti seaded ja vajalikud rakendused. Kui on vaja midagi lisada või muuta, ei pea kasutaja viima seadet spetsiaalselt IT-osakonda seadistamiseks. Peale ettevõtte paigaldatud programmide saab kasutaja oma Apple ID-ga sisse logida, et lisada seadmesse harjumuspäraseid programme.

Samas jääb seadme haldajaks omanik ehk ettevõte. Kui seade peaks kaotsi minema või varastatakse, saab Macis või iOS seadmes olnud informatsiooni distantsilt kustutada, vajaduse korral taastada. Samas ei tasu kasutajatel karta, et kogu nende info on ettevõtte IT-osakonnale näha. Ettevõtte info ning kasutaja isiklikud ja teistele nähtamatud failid on määratletud eraldi. Kui töötaja peaks ettevõttest lahkuma, puhastamata seadmeid oma andmetest, saab MDM kaudu seadme algseaded taastada ja aktiveerimiskoodi nullida.

«Põhiline võit ettevõttele ongi märksa parem kontroll oma seadmete ja tarkvara üle, väga kiire ja lihtne seadistamine ning programmide juurutamine. Apple Business Manageri kaudu saab osta ettevõtte kontole rakendusi ja neid MDM-i keskkonna kaudu jagada. Näiteks kui üks töötaja ei vaja enam mõnda programmi, saab litsentsi lihtsalt teisele üle anda,» räägib Teppe.

Tänu Apple Business Manageri ja MDMi koostööle annab ärilahendus võimaluse optimeerida IT-osakonna tööd ja kulusid, sest ära jääb hulk käsitööd tehnika seadistamisel. Seadistusprotsessid nõudsid seni palju aega, kuid uus teenus liidab Apple’i tehnika ettevõttega ja annab võimaluse käivitada seadmeid n-ö avamata. See suurendab turvalisust, vähendades andmetega seotud riske.

Apple Business Manager sobib kõigile ettevõtetele ja organisatsioonidele, kelle seadmepark koosneb enamasti Apple’i toodetest.

Valge Klaari kliendihaldurid ja sertifitseeritud tehnikud aitavad valida just sinu ettevõttele sobivad lahendused!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles