DPD: kokkuleppega Brexit ei mõjuta e-kaubandust vähemalt aasta lõpuni

Tarbija24
Copy
Remo Kirss
Remo Kirss Foto: DPD Eesti

Eeldatavalt lahkub Ühendkuningriik Euroopa Liidust sellel reedel üleminekuajaga kuni aasta lõpuni. Logistikaettevõtte DPD kinnitusel tähendab see, et vähemalt 2020. aasta lõpuni jätkub Inglismaa e-poodidest kauba tellimine ja saareriiki pakkide saatmine muutusteta ning mingeid lisatasusid või tollimakse juurde ei teki. 

 «Inglismaa Brexiti tähtaeg on nüüd juba sellel reedel ja on tõenäoline, et Euroopa Parlament väljaastumislepingu ka ratifitseerib. See tähendab, et edasi hakkab kehtima üleminekuperiood, mis ei too mingeid mõjusid Inglismaa ja Eesti vahelisse e-kaubandusse,» rääkis DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss. «Sealsetest e-poodidest, Amazonist või mujalt kaupade tellime toimub muutusteta ja ka saareriiki pakkide saatmine pole vähemalt aasta lõpuni kuidagi Brexitist mõjutatud,» kinnitas ta.

Küll toonitas aga Kirss, et üleminekuperioodil algavate läbirääkimiste tulemused ja võimalikud mõjud e-kaubandusele on veel teadmata. Küll on aga võimalik nendeks ette valmistuda, et tagada e-kaubanduse võimalikult sujuv toimimine. 

Möödunud aastal DPD tellitud üleeuroopalise uuringu järgi lubas kuni 70 protsenti Euroopa e-ostlejatest loobuda Inglismaa e-poodidest kaupade tellimisest, kui Brexiti mõjul tõusevad tollimaksud, bürokraatia või pikenevad tarneajad. Inglismaalt kaupu tellinud Eesti e-ostlejatest vastas 63 protsenti, et loobuvad saareriigi e-poodide teenustest, kui kokkuleppeta Brexiti järgselt peaksid tellimustele lisanduma täiendavad maksud ja tasud. 

DPD eelmise aasta uuringu kohaselt on Inglismaa eestlaste jaoks populaarsuselt teisel kohal olev riik, kust kaupu tellitakse. Populaarseim on Hiina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles