Spordiennustus kasvab hiiglaslikuks majandusharuks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
USAs oli äsja Super Bowli nädalavahetus, mis on aasta nael nii jalgpallihaigetele kui ka panustajatele, ja veel nii mõneski mõttes.
USAs oli äsja Super Bowli nädalavahetus, mis on aasta nael nii jalgpallihaigetele kui ka panustajatele, ja veel nii mõneski mõttes. Foto: Mike Stocker/ZUMAPRESS.com

Ameerika jalgpalli finaalmäng Super Bowl on Ameerika Ühendriikide suurim spordisündmus ja samas on see aasta tähtsaim päev sporditulemustele panustajatele – hinnanguliselt panustatakse vähemalt 150 miljardit dollari aastas.

Spordiennustusest, eriti mobiiltelefonides online-sporditulemustele panustamisest, on saanud kiiresti üks kuumemaid trende USA hasartmängutööstuses. Äri on kasvanud pärast 2018. aasta maid, mil USA ülemkohus tunnistas kehtetuks seaduse, mis keelas sporditulemustele panustamise peaaegu kogu riigis, välja arvatud Nevadas ja veel mõnes osariigis.

Pärast seda on sporditulemustele panustamine legaliseeritud 20 osariigis. Analüütikute hinnangul on lähiaastatel oodata panustamise seadustamist veel tosinkonnas osariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles