Luksusega kaetud Ungari ajalugu jõuab Eestisse

Copy
Foto: Zema

ZEMA on perebränd, mis on saanud isegi oma kauni nime pere laste eesnimetähtedest. Rahvusliku väärtuse auhinna pälvinud ehtebränd avab 31. jaanuaril näituse ja ehtemüügi ka Eestis.

Ungari portselani- ja ehtebränd ZEMA tuli esmakordselt avalikkuse ette 2009. aastal. Traditsioone ja ajalugu käsitlevad ehted üllatavad mitmekihilisuse ja tehnikaga. Ehtekollektsiooni tootmine valmib algusest lõpuni käsitööna: vormid valmivad skulptorite poolt kavandite järgi, ehteid kaunistavad maalikunstnikud ja portselanimaalijad. Ungari kultuuri ürgseid sümboleid ja motiive tutvustavad ehted on kaetud 21-karaadise kulla ja 23-karaadise plaatinaga. Just nõnda uhked ehted on edukalt võitnud naiste südameid Pariisis, Londonis, Viinis, New Yorgis, Kuala Lumpuris, Azerbaidžaanis ja Saudi-Araabias. Nüüd jõuab ZEMA uus kollektsioon Eestisse.

ZEMA uusim kollektsioon ÖSERÖ ehk ÜRGJÕUD on inspireeritud neljast algainest, mille käigus avaneb ungarlaste ajalugu maahõivamisest ja sellele eelnenud perioodist. Põimitud on erinevate ajajärkude stiilielemendid, vormid ja värvid. Iga ajastuga on seotud element ja motiiv: maahõivamise ajajärku sümboliseerib elulille motiiv ja element maa, avaaride aega ringikujuline päikesekiirtevorm ja element tuli, hunnide ajajärku laka ülemise osa motiiv ja element vesi, sküütide aega inimkujuline mõõgatera ja element õhk.

Saa osa erilisusest

Näitusel on välja pandud erinevas stiilis erinevaid lugusid kõnelevad portselanehete kollektsioonid. Kunstikollektsioonide seas on muuhulgas võimalus näha Van Goghi teosel «Iirised» põhinevat kogu, mis ei kuulu konkreetselt Ungari, vaid kogu maailma kunstiajalukku. Impressionistlik looming sobib ehetega ning on valatud hästi kantavasse vormi.

ZEMA ise kirjeldab oma ehete kandjaid kui peene maitsega, kunstilembeseid, elegantseteid, ilualteid naisi, kes igatsevad moodsa eluviisi ja moeröögatuste kõrval klassikalisi, hästi kantavaid ehteid.

Näitus on avatud Ungari instituudi galeriis 31. jaanuarist 31. märtsini. Lisaks imetlemisele saab südame võitnud kunstiteoseid ka kandmiseks osta. ZEMA ehted on saadaval mitmes hinnakategoorias. Hind sõltub ehte valmimisele kulunud käsitöö mahust ja kasutatud kulla või plaatina kogusest, jäädes enamasti 30 euro (kõrvarõngad) ja 500 euro (luksusesemed ja kollektsioonid) vahele.

Ungari Instituut

Piiskopi 2

10130 Tallinn

E–N kl 9–17

R kl 9–15

tel 644 0817

unginst@unginst.org.ee

www.facebook.com/unginst/

Instagram: @unginst/ungariinstituut

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles