Edukas garderoobiäri sai alguse koondamisest

Copy
Foto: Soodne Garderoob

Soodne Garderoob tähtistab 10. tegutsemisaastat. Eesti kapitalil põhinev väikefirma pakub täisteenust ideest tootmise ja paigladuseni. Ettevõtte juht Andrus Ulpus jutustab eduloo, kuhu mahuvad nii koondamine kui ka juhina klientidega teejoomine.

Idee oma ettevõttest tekkis 2009. aasta lõpus. Olin siis veel projektijuhist palgatöötaja teises mööblifirmas. Paraku valdas toona Eestit suur majanduslangus, firmad koondasid inimesi, allesjäänutel kärbiti palkasid. Minu ametikoht läks 2010. aastal koondamisela, kuid ma ei jäänud käed rüpes istuma ja ootama, et keegi kandikul uut töökohta pakkuma tuleb. Otsustasin hakata ise ettevõtjaks. Läksin riskile.

Pärast kümmet aastat teen siiani ka ise müügitööd ning käin aeg-ajalt objektidel mõõte võtmas. Tänu sellele olen näinud palju kodusid ja inimesi. Mõne tellijaga oleme lisaks mööblile rääkinud hoopis teistel teemadel. Näen, et mõni üksi elav penisonärist proua või vanahärra tahab suhelda ja kellegagi rääkida. Mõnigi kord ootab müügimeest kaetud laud kohvi ja pirukatega. Just inimlikel põhjustel varun alati klientidega kohtumiseks aega.

Muutuvad ajad, muutuvad trendid

Oleme teinud palju erinevaid tellimusi. Peamiselt liuguksi, garderoobe ja kontorimööblit, kuid oleme valmistanud ka tualetibokse, lemmikloomade lesimise paiku, laste nukumajasid. Kümne tegutsemisaasta jooksul on muutunud nii trendid kui ka inimeste soovid.

Kui 2010. aastal oli peamine määrav tegur toote hind, siis nüüd pole see nii oluline. Toona telliti enamjaolt kõige odavamaid lahendusi, kuid täna tellitakse materjale ja lahendusi, mis meeldivad. Ka kümme aastat tagasi küsiti disainklaasiga liuguksi, naturaalspooni ja kalleid materjale, kuid kui tellimuseni jõuti, otsustati ikka odavamate materjalide kasuks. Aeg oli selline, palgad väiksemad. Täna on ajad teised, kuid on materjale, mis olnud läbi aegade müügihitid. Eestlased eelistavad valgest mööbliplaadist riiulisüsteeme ja valgest klaasist liuguksi, mis on hõbedase alumiiniumprofiili sees. Rohkem tellitakse vaikselt sulgumise süsteeme nii liugustel kui kapisahtlitel, populaarsed on ka led-valgusribad.

Edu valem on personaalsus ja paindlikkus

Meie slogan on «kvaliteetne toode mõistliku hinnaga». Oleme paindlikud, kuulame ära kõik kliendi soovid ja proovime need ootustepäraselt täita. Meie müügitöötajatel on väga pikaajaline kogemus. Nad oskavad kliente aidata ja suunata.

Kindlasti on meie edu aluseks ka see, et kuna olen ise nii omanik kui tegevjuht, käin iga päev tehases. Olen alati protsessi sees ja mul on kõigest ülevaade. On märkimisväärne, et meie suurepärane meeskond koosneb inimestest, kes on olnud meie juures tööl algusest peale. Jätkusuutlikuses peitub võti.

Soodnegarderoob OÜ

Mulla 1 ja Kadaka tee 70c, Tallinn

tel +372 5383 6700

www.soodnegarderoob.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles