Aumärgi saanud põllumees: lehmade lüpsirekordid on meie nimel! (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Ekspõllumees Ahto Vili ei tao endale vastu rinda, vaid kiidab oma meeskonda ja loomi.
Ekspõllumees Ahto Vili ei tao endale vastu rinda, vaid kiidab oma meeskonda ja loomi. Foto: Kristjan Teedema

Presidendil Valgetähe IV klassi teenetemärgi saanud Ahto Vili ütles, et Eestis ei kiputa üksteisele eriti õlale patsutama, mistõttu on tal aumärgi üle eriti hea meel.

«Ma arvan, et see auhind on eelkõige minu elutöö tunnustamine,» ütles 25 aastat Torma põllumajandusosaühingut üles ehitanud Vili. Tunamullu müüs 68-aastane ärimees firma Austria kapitalile.

Ta on praegu pensionär ja aktiivsest põllumajandusest juba poolteist aastat väljas. «Elan sellise põhimõtte all, et kui ma ise asja sees pole, siis ma põllumajanduse teemal enam ei kommenteeri. Tegelen teiste asjadega ja nii ongi,» ütles mees.

Siiski jagus tal hulgaliselt kiidusõnu oma lehmadele. «Kui lööte registri lahti, siis Torma loomad on palju rekordeid purustanud!» Vilja endise ettevõtte lehmade nimel on mitmeid Eesti lüpsirekordeid, samuti on tema kari pälvinud aasta lüpsikarja auhinna ja muid tunnustusi.

«Ikka on, mille üle rõõmustada. Loomulikult on see meie tubli meeskonna, mitte ainult Ahto Vilja töö. Mis siin ikka rinda kummi ajada, tugev meeskond on alati taga olnud,» resümeeris ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles