Selgus majas: Kompassi väljak jääb avalikku kasutusse

BNS
Copy
Tallinna Kompassi väljak.
Tallinna Kompassi väljak. Foto: Mihkel Maripuu

Endoveri plaanitud kõrghoone asemel jääb Kompassi väljak avalikku kasutusse ja ootab uut arhitektuurilahendust, väljaku alla tuleb maa-alune parkla.

«Hetkeseisuga on Tallinna Linnaplaneerimise Amet edastanud teistele linna ametitele järelepärimised lähteülesande arhitektuurivõistluse koostamiseks. Ent lõplik otsus arhitektuurivõistluse väljakuulutamise kohta selgub siis, kui kõik osalised ehk ametid on esitanud konkursi lähteülesandele positiivsed arvamused ja  kooskõlastused,» teatas Tallinna linnavalitsus BNSile.

Endo Tõnuveri kinnisvarafirma Endover ostis Kompassi väljaku riigi korraldatud enampakkumisel 2015. aasta lõpus 540 000 euro eest ning plaanis sinna ehitada 13-korruselise kõrghoone.

Tallinna linn aga ei toetanud Kompassi väljaku täisehitamist ning nüüdseks on selge, et väljak jääb avalikku kasutusse.

Küll aga arendab Endover väljaku kõrval aadressil Gonsiori 9 luksuskorteritega Ambassadori maja. Endoveri tegevjuht Robert Laud ütles BNSile, et hoone peaks valmima 2021. aasta esimeses kvartalis.

«Müük on läinud pigem hästi, huvi kesklinna arenduse vastu on suur, sest kesklinna lähiümbruses elamukinnisvara väga ei arendata,» ütles Laud.

Endoveri kodulehe andmeil on Ambassadori 38 korterist praeguseks müüdud ligikaudu pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles