Eesti purjeka reisiseltskond leidis Tenerife lähistel ookeanist narkolasti

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Tenerife lähedalt merest leitud narkootikumipakk
Tenerife lähedalt merest leitud narkootikumipakk Foto: Kristo Kööp
  • Pakid poole tonni hašišiga hulpisid Atlandi ookeanis San Migueli sadama lähedal
  • Eestlased andsid narkolaadungi üle Tenerife kohalikule politseile

Tenerifel turiste sõidutava eesti purjeka Wesipruul reisiseltskond avastas ookeanis hulpimas hulga hoolikalt pakitud kaste, millel olid peal numbrid ja tähed. Osutus, et need sisaldavad ligi pool tonni hašišit.

Eile turistidega Tenerife lähistel tavapärasel delfiinivaatlusretkel olnud eestlase Kristo Kööbi jaht Wesipruul sattus pooleteise meremiili kaugusel San Migueli sadamast ookeanis hulpivatele pakkidele, kinnitas Kööp Postimehele. Kui üks pakkidest pardale tõmmati ja avati, leiti sellest pruunikat ainet, mis osutus hašišiks. 

Jahi kapten Kööp teavitas leiust kohalikku politseid, sündmuskohale saadeti helikopter. Kui jaht sadamasse jõudis, küsitles politsei reisijaid ja kaptenit põhjalikumalt.

Tänaseks pole politsei Kööbiga rohkem ühendust võtnud, info pakkide päritolu või omaniku kohta puudub. Kööp on Tenerifel elanud ja turistidega purjeretki teinud juba pikemat aega, kuid sellist kogemust tal enda sõnul pole varem olnud. 

Kanaarid on Hispaania kuningriigi koosseisu kuuluv seitsmest asustatud saarest koosnev saarestik, mis asub Mandri-Hispaaniast 1000 kilomeetri kaugusel Atlandi ookeanis Aafrika lääneranniku lähedal. Lääne-Sahaara ja Maroko rannikust lahutab Kanaari saari aga vaid 90 kilomeetri laiune veeala, mis teeb saared Aafrikast lähtuvale narkokaubandusele eriti ihaldusväärseks sihtkohaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles