STA Estonia jagab noorpurjetajatele kuni 500-euroseid stipendiume

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Purjeõppeseltsi STA Estonia õppejaht St. Iv koos purjeõppes osalevate noortega Tallinna Lennusadamas.
Purjeõppeseltsi STA Estonia õppejaht St. Iv koos purjeõppes osalevate noortega Tallinna Lennusadamas. Foto: Madis Rallmann, purjeõppeselts STA Estonia
  • Omaani Sultanaadi stipendium osalemiseks TSR regatil on kuni 500 eurot
  • Huvilistel on võimalik kaasa teha Hispaania, Portugali ja Prantsusmaa etappidel

Purjeõppeselts STA Estonia alustas noorpurjetajate avalduste vastu võtmist Omaani Sultanaadi stipendiumi saamiseks. Stipendium on sihtotstarbeline ning ette nähtud osalemiseks Tall Ship Races 2020. aasta regatil. 

Purjeõppeseltsi STA Estonia juht Madis Rallmann ütles, et stipendiumile võivad kandideerida kõik 15-25 aastased noored, kes pole varem Tall Ship Races regattidest osa võtnud. 

«Tänavu on kuni kümnel Eesti noorel võimalik saada Omaani Sultanaadi stipendium purjetamiseks Tall Ship Races Hispaania, Portugali ja Prantsusmaa etappidel,» rääkis Rallmann. Stipendiumi suurus on kuni 500 eurot inimese kohta ning selle eest võib maksta laeva pardatasusid, mille eest purjetaja saab koha laevas kõige selle juurde kuuluvaga. Rallmann selgitas, et stipendium ei kata reisikulusid kodust regati väljumissadamasse ja tagasi, kuid pardatasu sisaldab kõiki kulusid regati ajal, sealhulgas kajutikohta, koolitusi, toitlustust ja osalemist kaldaprogrammis. 

Esimest korda anti stipendium Eestis välja 2012. aastal, mil stipendiumi said neli noorpurjetajat, tänaseks on Omaani Sultanaadi toel TSR regatil käinud kokku 52 noort eesti purjetajat. 

Rallmann ütles, et huvi või küsimuste korral võib purjeõppeseltsiga STA Estonia ühendust võtta ka enne taotluse esitamist. 

«Oskame taotluse täitmiseks nõu anda ja soovitada, mis laevadele kandideerida. Aga pakume ka praktilisi juhtnööre, näiteks, kuidas regatiks valmistuda, mida kaasa võtta ja mismoodi kõige soodsamalt kohale ja tagasi koju saada,» selgitas Rallmann. 

Omaani Sultanaat on olnud Tall Ship Races toetaja pikka aega, regatist on osa võtnud ka sultanaadi klassikaline purjelaev Shabab Oman II. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles