Fotod ⟩ Kohtutäitur pani rängalt seadust rikkunud makseasutuse müüki (7)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy

Kohtutäitur on pannud müüki eelmise aasta aprillis tegevusloata jäänud makseasutuse Talveaed, mis on ühtlasi ka restoran. Kinnistu asub Viimsis ning oksjoni alghind on 868 725 eurot.

Talveaia ärimudel keskendus kõrgema rahapesu ja terrorismi rahastamise riskiga välisriikide klientidele makseteenuste pakkumisele. ​2017. aasta novembris karistas finantsinspektsioon Talveada kohapealse kontrolli käigus enam kui 18 000 euro suuruse rahatrahviga. 2018. aasta jaanuaris seadis finantsinspektsioon makseasutuse tegevusele olulise piirangu, keelates teatud tehingute tegemise klientidega, kes ise või kelle vähemalt üks tegelik kasusaaja ei ole Eesti Vabariigi resident.

Finantsinspektsioon tuvastas aga 2018. aasta juulis, et vaatamata kehtivale keelule osutas Talveaed ikkagi vähemalt 49 korral klientidele teenuseid, mida ta selgelt teha ei tohtinud. 

«Makseasutus, kes on niivõrd oluliselt rikkunud talle seadusega pandud kohustusi ega vaevu neid likvideerima ka pärast korduvat finantsinspektsiooni sekkumist, näitab üles lugupidamatust kogu õiguskorra suhtes ja ohustab finantssektori stabiilsust ja usaldusväärsust,» toonitas finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler eelmisel kevadel, kui Talveaed AS-lt tegevusluba ära võeti. 

Talveaialt nõuab võlga sisse Capital Gate Group OÜ, kelle kasuks on määratud hüpoteek 970 000 eurot. Kinnistu suurus on 10 793 ruutmeetrit. AS Talveaed kuulub krediidiinfo andmetel Vadim Pavlovile.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles