Noor eestlanna valiti Soome äriilma tulevikutegijate hulka

PM Majandus
Copy
Mariell Toiger.
Mariell Toiger. Foto: Paulig

Põhjamaade suurim majanduse nädalaleht Talouselämä avaldas nimekirja Soome väljapaistvatest noortest juhtidest, kelle hulka valiti ka Pauligi Soome ja Baltimaade turundusdirektor Mariell Toiger (32).

Soomes ilmuv Talouselämä esitleb iga viie aasta tagant 35 alla 35-aastast ärimaailma tulevikutegijat, kes viivad Soome majanduselu uude aastakümnendisse. Nimekiri anti välja neljandat korda ning Toiger on seni esimene eestlane, kes on ülevaates ära märgitud.

Täna vastutab Toiger Pauligi, Santa Maria ja Risenta kaubamärgi turunduse eest Soomes ja Baltikumis ning juhib 30-liikmelist rahvusvahelist turundusmeeskonda.

«Paulig on 143 aasta pikkuse ajalooga perefirma, kus kehtib põhimõte, et koos saavutame rohkem kui üksi. Soovin olla meeskonnas eeskujuks ja luua õhkkonna, kus igaüks tunneb, et tal on mitte lihtsalt võimalus, vaid kohustus oma arvamust avaldada,» selgitas Toiger.

Toigeri sõnul on turundusvaldkond talle südamelähedane. «Seoste otsimine põhjuste ja tagajärgede vahel on mind alati köitnud. Turundustöös tuleb olla ühtaegu analüütiline ja loov. Selle valdkonna areng nõuab julgust ja oskust uuendustega paindlikult kaasas käia ning tarkust näha, kuhu valdkond viie või kümne aasta pärast areneb,» rääkis Toiger.

Kõige murrangulisemad uuendused toob tema hinnangul turundusse tehnoloogia areng. «Tehnoloogia areng on muutnud turundustegevused tõhusamaks kui eales varem ning nende võimaluste äratundmise ja rakendamisega tegeleme ka Paulig Grupis,» sõnas Toiger.

Lisaks peavad ettevõtted tema sõnul püüdlema selle poole, et nende tegevusest jääks maha võimalikult väike ökoloogiline jalajälg. «Tarbijatel on kasvav huvi selle vastu, mida ettevõtted siin teevad,» lisas Toiger.

Mariell Toiger asus Pauligis tööle 11 aastat tagasi, alustades oma karjääri turundusassistendina ja jätkates tootekoordinaatorina. Pärast seda on ta ettevõttes täitnud erinevaid vastutusrikkaid juhirolle. Lisaks Pauligile on ta töötanud ka Procter&Gamble&Teva Healthcare müügi- ja turundusosakonnas. Toigeril on rahvusvahelise ärijuhtimise magistrikraad Estonian Business Schoolist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles