Soe talv hoiab kodumaise kurgi hinda all

BNS
Copy
Luunja kurk.
Luunja kurk. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Luunja kurgi kilohind jääb praegu kahe ja nelja euro vahele, mis on varasemate aastate hinnast märksa madalam, selle põhjuseks peetakse nii konkurentsiolukorda kui ka sooja talve ja langenud gaasiaktsiisi.

Lisaks tähelepanelikele ostjatele kinnitab informatsiooni Luunja kurgi madalamast kilohinnast ka Coop Eesti kommunikatsioonijuht Martin Miido, kelle sõnul on Luunja kurgi tootja AS Grüne Fee Eesti praegu tegemas sooduskampaaniat, kirjutab ERR.

Grüne Fee Eesti juhtuse esimees Raivo Külasepp ütleb, et tavaliselt on hinna muutmise eesmärgiks muuta nõudluse ja pakkumise suhet – kuna nõudlus väheneb, mis praegu Luunja kurgi puhul juhtunud, aitab madalam kilohind tarbijate huvi kodumaise kurgi järele kasvatada. 

Eesti Maaülikooli köögiviljanduse lektor Priit Põldma nimetab veel kaks põhjust, mis võivad praegu soodustada kodumaise kurgi madalamat kilohinda: «Esmalt muidugi see, et meil on ka tavapäratult soe talv, plusskraadidega, ja kui väljas on praegu kaks, kolm, neli kraadi sooja, siis on ka oluliselt väiksem küttekulu ehk siis energiakulu kasvuhoone kütmiseks, kui see oleks miinus viieteistkümne kraadiga. Teine põhjus oleks võib-olla see, et jaanuarist hakkas kehtima gaasiaktsiisi muudatus. Suurtarbijad saavad vähendatud aktsiisiga maagaasi.»

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles