Selgus Silberauto uus tegevjuht

PM Majandus
Copy
Silberauto ja Veho uus tegevjuht Andres Aguraiuja
Silberauto ja Veho uus tegevjuht Andres Aguraiuja Foto: Silberauto.

Baltimaade suurima automüügifirma Silberauto ja Veho Baltics tegevjuhiks saab alates 1. veebruarist Andres Aguraiuja.

«Eesmärk on arendada tegevusi senisest veel paremini kõigis kolmes tooterühmas, s.o sõiduautod, kaubikud ja veokid, ning edendada maadevahelist koostööd,» märkis Aguraiuja.

Varem on Aguraiuja töötanud Inchcape Motors Estonia tegevjuhi ning Toyota Balticsis Lexuse ärivaldkonna juhina.

Veho omandas Silberauto möödunud aasta septembris. Sama aasta novembris andsid tehingule nõusoleku Eesti ja Leedu konkurentsiamet ning autotootja Daimler. Samal ajal teatas Veho, et müüb oma Balti riikides Citroëni ja Eestis Honda sõidukite müügi ja hooldusega tegeleva tütarettevõtte.

Silberauto tegutseb Eestis ja Leedus Mercedes-Benz sõidukite impordi, müügi ja teenindusega. Silberauto käive ulatus 2018. aastal 387 miljoni euroni, ettevõte annab tööd enam kui 550 inimesele.

Veho on 1939. aastal rajatud automüügiettevõte, mis tegutseb lisaks Soomele ka Rootsis ja Baltimaades. Ettevõte rajati Mercedes-Benzi partnerina ja see kaubamärk on Veho strateegias endiselt kesksel kohal. Ettevõtte äritegevus hõlmab laia valiku erinevaid transpordiga seotud teenuseid ja lahendusi, alates sõiduautodest kuni raskeveokiteni. 2018. aastal ulatus ettevõtte käive 1,2 miljardi euroni, sellest viiendik tuli Rootsist ja Baltimaadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles