Uuring: muretut pensionipõlve peetakse helesiniseks unistuseks

BNS
Copy
Mai Selver. Sularahaautomaat, järjekord , pension, pensionär.
Mai Selver. Sularahaautomaat, järjekord , pension, pensionär. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

SEB pensioniuuringu kohaselt kujutab endale muretut tulevikku pensionärina ette vaid 8 protsenti vastanutest, kes on suutnud teha äraelamiseks piisavalt palju investeeringuid ning ostnud kinnisvara.

«Kuigi inimesed mõistavad, et nende pension on suuresti nende endi kätes, siis oskused ja teadmised oma tuleviku kindlustamiseks ei pruugi olla piisavad. Näiteks neist, kes kavatsevad teisest pensionisambast lahkuda, tunneb 34 protsenti end investeerimises ebakindlalt ning 43 protsenti on veendunud, et vajavad säästude edasiseks investeerimiseks pangalt nõuandeid,» ütles SEB Life and Pension Baltic Eesti filiaali juht Triin Messimas pressiteates.

Vaid 7 protsenti Eesti inimestest nõustub väitega, et riik tagab neile pensionieas piisavalt hea äraelamise. Veidi rohkem ehk 10 protsenti arvab, et nende lapsed tagavad pensionieas piisava sissetuleku, näitab SEB uuring.

46 protsendi jaoks on pension veel niivõrd kauge teema, et nad kahtlevad, kas siis pensionisüsteem enam olemas on. 67 protsendi arvates peavad inimesed oma tuleviku kindlustamiseks ise raha säästma.

Ligikaudu pooled vastajatest loodavad pensionieas töötada ning veidi alla 40 protsendi kavatseb end koolitada nii, et ka pensionieas oleks tagatud töö ja sissetulek.

Investeerimises kindlalt tunneb end vaid kümnendik lahkumist kaaluvatest pensionikogujatest ning nende selge eelistus on jätkata pensioniks säästmist omal käel.

2019. aasta oktoobris korraldatud küsitlusele vastas üle 800 SEB teise samba pensionifondide kliendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles