Analüütik: Facebooki aktsia tõuseb sel aastal kõrgustesse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Facebooki arendajate koosolekust osavõtja fotot tegemas.
Facebooki arendajate koosolekust osavõtja fotot tegemas. Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/Scanpix

Vaatamata asjaolule, et Facebooki aktsia tegi eelmisel aastal suure tõusu, usub investeerimisfirma Guggenheim analüütik Michael Morris, et sel aastal läheb samamoodi või isegi paremini.

Kuna eelmisel aastal teatas Facebook korduvalt oodatust parematest kvartalitulemustest, kerkis aktsia hind 2019. aastal  57 protsenti.

Eile kordas Morris suhtlusportaali aktsiale antud ostusoovitust, aga tõstis hinnasihi varasemalt 230 dollarilt 275 dollarile. Facebooki aktsia hind kerkis eile 0,9 protsenti 221,15 dollarile.

«Me näeme Faceboki aktsiale 2020. aastaks märkimisväärset tõusupotentsiaali,» kirjutas analüütik klientidele. «Usume, et nii ettevõtte käive, kulud kui ka tegevuskasum ületavad konsensuslikke ootusi kuni 2021. aastani välja, mis toetab investorite edasist entusiasmi,» lisas ta.

Analüütik prognoosib tugevat Instagrami lugude (Instagram Stories) tulude kasvu ning on optimistlik Facebooki e-platvormi ja maksuplatvormi suhtes.

Facebooki aktsia suhtes on positiivsed ka teised analüütikud. Investeerimisajakiri Barron’s kirjutab, et 88 protsenti neist on andnud väärtpaberile ostusoovituse.

Facebook (FB)

Aktsia hind (USD): 221,15

Muutus aasta algusest,%: 7,7

Aastane muutus, %: 52,1

Analüütikute soovitused:

Osta: 41  

Hoia: 1

Müü: 2

Allikas: Yahoo Finance

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles