Kapo pidas kinni korruptsioonis kahtlustatava Elektrilevi juhatuse liikme Taavo Randna (8)

Elo Mõttus-Leppik
Copy
Taavo Randna.
Taavo Randna. Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna hommikul pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni Elektrilevi juhatuse liikme Taavo Randna ja täna õhtuks esitati Randnale ka kahtlustus altkäemaksu võtmise paragrahvi järgi, kinnitas riigiprokuratuur järelepärimise peale Kanal 2 uudistesaatele «Reporter». Randna elu- ja töökohas tehti ka läbiotsimised.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter oli toimunu suhtes napisõnaline. «Ma arvan, et prokuratuur teebki siin oma tööd, meil palju lisada pole. Meie teeme oma asjad selles valguses ära,» ütles Sutter. «Anname oma tegevuse kohta kirjalikult infot. See on nii värske info, eks iga asi tuleb omal ajal.»

Kanal 2 küsimise peale kinnitas toimunut ka rahandusminister Martin Helme, kelle vastutusalasse riigiettevõte Elektrilevi kuulub.

«Rohkem mul infot teada ei ole, kui et see vahistamine on toimunud. See vahistamine on sisuliselt toimunud korruptsiooni põhjal. Mul on kohtumine homme Eesti Energia juhtkonnaga, siis saan vast pikema ülevaate, mis see süüdistus on. Ma tean, et Eesti Energia juhtkond on teinud koostööd uurimisorganitega, nii et see, et Eesti Energia on kiiresti tegutsenud ja ta tagasi kutsunud, on väga õige, nii peabki. Nii mul kui ka riigiasutuse juhtkonnal peabki olema nulltolerants korruptsiooni suhtes,» ütles rahandusminister Martin Helme.

Taavo Randna töötas Elektrilevi juhatuse liikmena alates 2018. aasta 1. veebruarist ning ta juhtis toodete ja teenuste arendamise valdkonda. Tal on ettevõttes pikaajaline töökogemus.

Elektrilevi nõukogu teatas kolmapäeva õhtul, et kutsus Taavo Randna usalduse kaotamise pärast täna juhatuse liikme kohalt tagasi.

Prokuratuuri kinnitusel on kinni peetud veel üks inimene altkäemaksu andmise paragrahvi järgi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles