Galerii ⟩ Südalinna Postimaja ja Coca-Cola kino ehitatakse kokku (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy

Kinnisvarafond Baltic Horizon ühendab 20 miljoni euroga Tallinna südalinnas asuva Postimaja ja Coca-Cola Plaza. Kaugemas tulevikus on plaanis mõlemale hoonele veel paar korrust peale ehitada.

«Meie mõte on kokku ehitada kaks maja, et linnasüdames asuvat ruumi paremini sisustada,» selgitas Baltic Horizoni juht Tarmo Karotam. «Omakeskis nimetame seda ka väravaks Rotermanni kvartalisse. Samuti tahame luua valgusküllase vahetänava Tallinna vanalinna,» lisas ta.

Postimaja ja Coca-Cola Plaza vahel asuvad praegu konteinerid ja prügikastid. Sellest saabki tulevikus vaheosa, mis kaht hoonet ühendab. «Peale tuleb korralik ja efektne mullikilest katus, mis loob avarust ja valgust,» selgitas Karotam. Eesmärk on mängida ka hoonete tasapindadega, luua uusi atraktiivseid sissepääse.  

Alanud aasta kulub Karotami sõnul projekteerimisele ja plaanide seadmisele. Ehitus võiks alata tuleva aasta kevadel ja kestaks hinnanguliselt 12 kuud. Kaugemas tulevikus, kui linn annab loa, tahaks Karotam ehitada nii Postimajale kui ka kinole peale üks kuni kaks korrust. Sinna on aga pikk tee veel minna.

Kui lüüa kokku hoonete ühendamine ja lisakorruste ehitamine, oleks investeeringu suurus umbes 15–20 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles