Kinnisvarafirma: Lasnamäel läheb suureks ehitamiseks

BNS
Copy
Lasnamäe vaade Teletornist.
Lasnamäe vaade Teletornist. Foto: LIIS TREIMANN / PM/EMF

1Partner Kommertskinnisvara juhi Kirill Viguli sõnul on ettevõtjate huvi Lasnamäe vastu hüppeliselt kasvanud ning juba tänavu on seal oodata olulist meelelahutus- ning äripindade kasvu.

«Kesklinnas hakkavad vabad krundid otsa saama ning seetõttu laienetakse mägedesse. Aasta lõpus läks näiteks kahe Lasnamäe ärimaa krundi nimel mitme arendaja vahel kõvaks ülepakkumiseks, mis on juba märk omaette,» sõnas Vigul pressiteate vahendusel.

Viguli sõnul hakkab äriliselt Lasnamäe aeg Tallinna tööstusrajoonina otsa saama. «Lasnamäe pole enam vaene ja räämas kant, vaid terved uued elurajoonid muudavad oluliselt nii demograafilist kui ka lihtsalt visuaalset pilti. Siin on 130 000 elanikku ning piisavalt ruumi kontoritele ning meelelahutusele. Ka Ülemiste City ja Lennujaam kuuluvad tegelikult Lasnamäe alla,» ütles Vigul.

«Meelelahututust rajatakse kõikjale Tallinnasse juurde. Inimestel on tublisti vaba aega ja raha käes ja ärid tulevad sellele nõudlusele järgi. Näiteks SPA-del läheb nii hästi, et vaatamata krõbedale hinnale on vaba tuba raske leida. Ja teisest pensionisamba voolab varsti veel lisaraha peale,» kommenteeris Vigul.

«Lasnamäel hakatakse ehitama nii Tähesaju, Tondiraba kui ka Osmussaare tee piirkonda. Arendamine toimub veidi väiksemas mahus ka teistes mägedes, näiteks Kadaka teed Mustamäel ootavad suured muudatused,» lisas 1Partner Kommertskinnisvara juht.

1Partner Kommertskinnisvara analüüsi kohaselt valmib 2020. aastal Tallinnas 69 000 ruutmeetrit, aasta hiljem 55 000 ning 2022. aastal 50 000 ruutmeetrit uusi büroopindasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles