Tehasest väljus maailma suurim alumiiniumkerega purjekas (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Sea Eagle II, 81-meetrine kuunar on hetkel maailma suurim alumiiniumkerega purjekas
Sea Eagle II, 81-meetrine kuunar on hetkel maailma suurim alumiiniumkerega purjekas Foto: Royal Huisman

Hollandi luksusjahitehas Royal Huisman teatas 81-meetrise alumiiniumist kuunari Sea Eagle II valmimisest. Laev toodi tehasest välja ning ootab taglastamist. 

Hollandis valminud 81 meetri pikkune kuunar on hetkel maailma suurim alumiiniumkerega purjejaht. Alus on sobiv ümberilmapurjetamiseks ning varustatud toime tulema nii soojadel kui jäistel meredel. Jahi projekteerimist alustati 2016. aastal ning ehitus algas aasta hiljem.  

Laev on varustatud kõikmõeldava luksus- ja meelelahutustehnikaga, seda on võimalik kasutada nii ärikohtumisteks kui ka veespordiga tegelemiseks. Pardal on restoran 16-kohalise dineelauaga, baar, konverentsiruum ning luksuskajutid 12 reisijale. Purjeka ahtriteki all olevas dokis on ohtralt ruumi veespordivarustusele. Lisaks vesiskuutritele, kajakkidele ja SUP-laudadele on laeval ka kaks mootorpaati. Suuremal neist on peal sukeldumisvarustus ning see on mõeldud külalistele ekskursioonide korraldamiseks, teine abipaat on ette nähtud meeskonnale tehnilisteks töödeks ning laeva varustamiseks. 

Thys Nikkels laeva projekteerinud arhitektibüroost Dykstra Naval Architects selgitas, et laevale paigaldatakse süsinikkiust mast ja purjed, mis annavad pika veeliiniga alusele hea kiiruse. 

Laevatehas kinnitas, et aluse tellis sama isik, kes varem tellis ja kasutab tänini jahti Sea Eagle I, kuid ei kinnitanud jahi tellija nime. Portaali Yachtharbour andmetel on selleks Taiwani ärimees Samuel Yen-Liang Yin. Jahi hinda ei ole avalikustatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles