LHV jättis Coopi aktsia tugiostudega turgutamata

BNS
Copy
12.11.2019. Tallinn. Coop Pank läheb börsile pressikonverents. Juhatuse esimees Margus Rink. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
12.11.2019. Tallinn. Coop Pank läheb börsile pressikonverents. Juhatuse esimees Margus Rink. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

LHV Pank otsustas Coop Panga 30-päevasel stabilisatsiooniperioodil tugioste mitte teha.

Stabiliseerimisperiood algas 10. detsembril ja lõppes 8. jaanuaril, teatas Coop Pank börsile.

LHV võis Coop Panga IPO nõustajana teha stabiliseerimistehinguid börsil või turuväliselt igal ajal 30 kalendripäeva jooksul alates panga aktsiatega kauplemise algusest börsil. Seda otsustati mitte teha.

«Stabilisatsiooni eesmärk on tagada börsil piisav likviidsus, kui see peaks ära kaduma, mitte iga hinna eest aktsiat lühiajaliselt üles osta. LHV lähtus Coop Panga aktsiate stabilisatsiooniperioodil aktsia likviidsusest ja ostu/müügihinna vahest (spread'ist),» ütles  LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel BNSile.

«Meie hinnangul tekkis aktsiale piisavalt tugev järelturg, ning ka ostu- ja müügihinna vahe oli suurema osa kauplemisajast väiksem kui 1 protsent. Coopi aktsiad olid kauplemismahult viimase 30 kalendripäeva jooksul Balti turul kaubeldavuselt neljandad, ning isegi kui võtta ära esimesed kolm kõige suurema kauplemismahuga päeva, siis kuuendad,» selgitas Pikkel.

Stabilisatsioon on aktsia hinna toetamine emissiooni korraldaja poolt peale väärtpaberite avalikku pakkumist. Juhul kui aktsiate nõudlus jääb loodetust väiksemaks, võib emissiooni korraldaja järelturult osta aktsiaid emitendile emissioonihinnaga tagasi.

Eesti kapitalil põhinev Coop Pank on üks viiest Eestis tegutsevast universaalpangast. Coop Pangal on üle Eesti 15 pangakontorit ja 19 pangapunkti. Pangal on 61 900 igapäevapanganduse klienti ning selle enamusaktsionäriks on kodumaine kaubanduskett Coop Eesti, mille müügivõrgustikku kuulub 340 kauplust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles