Ansip ja Savisaar näevad euro edukust erinevalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Andrus Ansip.
Edgar Savisaar ja Andrus Ansip. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansipi hinnangul on euro Eestile väga palju kasu toonud, kuid Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul tõi uus valuuta kaasa hinnatõusu.

Ansip ütles ERRi raadiouudistele, et paljud küll kahtlevad selles, kas euro oli Eestile hea või mitte, kuid tema on veendunud selles, et eurost on Eestile väga palju kasu olnud, tema sõnul on euro andnud kindlustunde ka nendele inimestele, kes võtsid oma laenud krooni ajal eurodes.

«Euro muutis jälle Eesti atraktiivseks otsestele välisinvesteeringutele ja just need on Eestisse toonud uusi töökohti ning tootnud suuri ekspordimahte ja tänu neile on Eesti majandus kasvanud esimese üheksa kuuga lõppeval aastal 8,8 protsenti,» selgitas peaminister.

Tallinna keskerakondlasest linnapea Edgar Savisaare sõnul oli lõppeva aasta võtmekoht see, mis toimus euroga ja mis kasu me eurole üleminekust saime või ei saanud.

«Hinnatõusu saime. Kõik muu, mis pärast seda tuleb, on juba tulevikumuusika,»märkis Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles