Tiit Vähi: 2011 oli mulle ettevõtjana edukaim aasta

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi.
Tiit Vähi. Foto: Peeter Langovits

Tänavu oma suurosaluse ASis Silmet maha müünud ettevõtja Tiit Vähi sõnul oli 2011. aasta talle kui ettevõtjale seni kõige edukam aasta.

Mäletatavasti müüs Vähi tänavu aprillis oma osaluse ASis Silmet maha USA kontsernile Molycorp.

«Silmeti müügiga sai pandud teatav punkt ning lõppes minu aeg ettevõttes. Nüüd algab uus aeg, kus Silmet on suure ja arvestatava kontserni osa,» sõnas Vähi. «Kui vaadata minu 14 aastat ärimehena, on 2011. aasta neist kindlasti kõige edukam,» lisas ta.

Vähi hinnangul on käesolev aasta olnud võrdlemisi edukas ka Eesti jaoks. Positiivse poole pealt jääb seda ilmestama tugev majanduskasv, negatiivsema poole pealt aga kiire hinnatõus.

Samas nimetas Vähi Eesti puhul viitsütikuga pommiks riigi demograafilist olukorda: paljud inimesed lahkuvad riigist ning suunduvat paremat elu otsima välismaale.

«Riik kaotab oma põliselanikke ning see trend oli 2011. aastal jätkuvalt suur,» nentis ettevõtja ning lisas, et Eesti valitsus ei peaks endale seoses suure majanduskasvuga käega vastu rinda taguma, vaid mõtlema sellele, kuidas seda probleemi 2012. aastal lahendada.

Mis puudutab 2012. aasta ootusi, usub Vähi, et Eesti areng ja käekäik sõltub paljuski sellest, mis toimub Euroopas, Venemaal ja mujal maailmas.

Kuna Euroopa majandust suured kasvud ees ei oota, mõjutab see ka Eestit ning tema hinnangul jääb meie majanduse kasv tuleval aastal 1-2 protsendi piiresse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles