Eesti parim palgamaksja tõmbas töötasudega koomale (10)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Microsoft Estonia tööruumid.
Microsoft Estonia tööruumid. Foto: PEETER LANGOVITS/PEETER LANGOVITS

Eesti parim palgamaksja, tarkvarahiiu Microsofti kohalik tütarfirma tõmbas sel aastal töötasudega veidi koomale ja maksis töötajatele «kõigest» 7350 eurot kuus.

Läinud aastal maksis Microsoft Estonia OÜ oma 18 töötajale keskmiselt 8300 eurost kuupalka. Tänavu on töötajate arvuks 15 ja neile makstav igakuine töötasu on langenud pea 1000 euro võrra, selgub firma majandusaasta aruandest. Hoolimata langusest on tõenäoliselt tegu endiselt Eesti ühe parima töötasuga.

Tähelepanu väärib ka see, et Microsoft Eesti juhtkonna tasud on aastaga kukkunud enam kui poole võrra. Kui mullu teenisid Mart Mäe ja Benjamin Orndorff keskmiselt 12 300 eurot, siis tänavu 4970 eurot kuus. Arvesse tuleb võtta aga seda, et tegevjuht Mart Mäe liikus eelmise aasta lõpus sisuliselt juhtima Microsofti pilveteenuse lahendusi 24 riigis üle maailma, mis vähendas tublisti tema koormust Eesti haru juhina.

Microsoft Eesti käive langes aastaga viiendiku võrra 4 miljoni euroni, millest kasum moodustas pea 300 000. Eesti üksuse peamine tegevus on suurkorporatsiooni tarkvaratoodete, IT-teenuste ja seadmete müüks Eesti klientidele, samuti tehnilise toe pakkumine. Suuri arendusprojekte siin ette ei võeta ja töötajate arv on aasta-aastalt kahanenud.

Microsofti kontserni teine Eesti tütarfirma, Skype Technologies OÜ, mis on samuti Eesti parimate palgamaksjate seas, suutis tänavu müügitulu paari protsendi võrra suurendada ja teenida 2,4 miljonit eurot kasumit.

Skype'i keskmine töötajate arv Tallinna kontoris suurenes aastaga ühe võrra, 261 inimeseni. Tööjõukulud kasvasid aastaga 6,5 protsenti 20,8 miljoni euroni, millest palgakulu moodustas 15,5 miljonit. See tähendab, keskmine kuupalk oli ettevõttes 4955 eurot, mida on aasta varasemaga võrreldes 286 eurot ehk 6,1 protsenti rohkem. Järgmisel aastal kavatseb firma töötajate palkamisega jätkata.

Kui algselt oli Skype Technologies OÜ põhitegevus seotud täielikult eestlaste välja arendatud Skype'i kommunikatsioonitarkvara arendamise ja äri toetamisega, siis osana pikemaajalisest trendist on selle osatähtsus jätkuvalt kahanenud ning esile tõusmist jätkab Microsofti laiemaid eesmärke ja tooteid arendav ja toetav tegevus, tõdeb juhtkond majandusaasta aruandes.

Nii Microsoft Estonia kui ka Skype Technologies’i majandusaasta algab ja lõpeb juunis.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles