Suurbritannia kinnisvaraturg pea seiskus aasta lõpus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britid ei jaksa maju osta, kuna pangad küsivad liiga suurt omafinantseeringut.
Britid ei jaksa maju osta, kuna pangad küsivad liiga suurt omafinantseeringut. Foto: Caro / Scanpix

Kodulaenu taotlejatele pakutavad kõrged intressid viisid Suurbritannia kinnisvaraturu eelmise aasta lõpus pea täieliku seisuni, sest keegi ei jaksanud kodu osta.


Geodeetide institutsiooni andmeil langesid majade hinnad möödunud aastal 15,9 protsendi võrra. Kahjuks ei saanud britid sellest erilist rõõmu tunda, kuna pangad ei andnud taskukohaste intressidega laenu. Sestap tehti kinnisvaraga ka nii vähe tehinguid, et turg pea seiskus, kirjutab

The Times

.

Ühtlasi nõuavad laenuandjad geodeetide hinnangul liiga kõrget omafinantseeringut, mida paljudel inimestel võtta pole. Näiteks on ühe laenuandja kodulehe andmeil intress 40 protsendilise sissemaksega 3,99 protsenti, samas, kus viieprotsendilise sissemaksega on intress 6,39 protsenti. See lisaks 150 000 naelase ehk umbes 2,7 miljoni kroonise laenu kuu tagasimaksele 212 naela ehk pea 4000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles