Linn andis rohelise tule Eesti esimese Lidli poe ehituseks (1)

BNS
Copy
TRT03: LIDL : TARTU, EESTI, 12SEP19 - 
Pildil Lidl`i kotid kohas, kuhu peaks tulema Lidli pood. Tagaplaanil Maxima.
ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES
TRT03: LIDL : TARTU, EESTI, 12SEP19 - Pildil Lidl`i kotid kohas, kuhu peaks tulema Lidli pood. Tagaplaanil Maxima. ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES Foto: Margus Ansu

Pärnu linnavalitsus otsustas esmaspäevasel istungil anda ehitusloa Lidli kaupluse püstitamiseks. 

Kauplus ehitatakse Riia maantee 106 kinnistule. Nii kaupluse kui ka ligipääsuks vajaliku Suur-Jõe tänavat Papiniidu tänavaga ühendava tänavalõigu ehitustööd on kavas lõpetada hiljemalt 2021. aasta juuliks, teatas Pärnu linnavalitsus.

Riia maantee ja Papiniidu ristmikust paar maja kesklinna poole jääval kinnistul on kavas senised hooned lammutada ning ehitada nende asemele kauplus ja parkla. Riia maantee pool kahe- ja tagaküljel ühekorruseline kauplus rajatakse kinnistu kesklinnapoolsele osale, parkla Riia maantee ja Papiniidu ristmiku poolsele küljele. Kokku on kaupluse juures parkimiskohti 148.

Raeküla poolt tulles hakkaks kaupluse juurde pääsema parempöördega. Kesklinnast tulijaile ja kaubaautodele on plaanis välja ehitada Suur-Jõe tänava ühendus Papiniidu tänavaga, et Mere tänava ristmikult või Papiniidu tänavalt Suur-Jõesse keerates kaupluse parklani sõita.

Tänavalõigu ehitamiseks on linnavalitsus ja Lidl Eesti OÜ sõlminud halduslepingu, mille järgi maksab linn tulevasest tänavalõigust kolmandiku ja ettevõte kaks kolmandikku. Tööde juulikuine lõpptähtaeg on sätestatud lepingus. Tee ehitamata jätmisel pole võimalik kaubandushoonet kasutada.

Lisaks Pärnu kinnistule on ettevõtte omanduses Tartus Kalda tee 29 asuv kinnistu ning Narvas Tallinna maantee 7 asuv maatükk. Tallinnasse, kus firmal on 11 kinnistut, kavatseb Lidl rajada viis kuni kuus kauplust. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles