Galerii ⟩ Harju maakohtust sai hotell

PM Majandus
Copy

Tallinnas Kentmanni tänaval asuvas endises Harju maakohtu hoones avas uksed Hestia Hotel Kentmanni, mis on kümnes Eesti suurima hotelliettevõtte Hestia Hotel Group hotell.

Uues nelja tärni hotellis asub kohtunike endiste tööruumide ja kohtusaalide asemel nüüd 92 tuba, privaatne spaa ja jõusaal ning restoran Aus. Viiekorruselisele hoonele ehitati renoveerimise käigus juurde katusekorrus, kus asuvad sviidid koos kööginurga, sauna ja kesklinnavaatega privaatsete katuseterrassidega. 

Hestia Hotel Groupi tegevjuhi Kaisa Mailendi sõnul on 1972. aastal valminud Kentmanni 13 väärika ja põneva ajalooga hoone. «Hoone projekteeris 1970ndate üks silmapaistvamaid Eesti arhitekte Heili Volberg-Raig, kelle palvel säilitati uhke keerdtrepp, mis viib läbi viie korruse. Hoone renoveerimisele andsid olulise panuse ka arhitekt Ain Kalberg ja sisearhitekt Liina Langemets,» rääkis Mailend.

Hestia Hotel Kentmanni juhina asus tööle Reino Hürünen, kes juhib ka Hestia Hotel Europat. 

Hestia Hotel Group OÜ on 2014. aastal Eesti-Skandinaavia kapitalil loodud kontserni emafirma. Viimastel aastatel on Hestia Hotel Group tõusnud suurima hotellide arvuga hotelliketiks Eestis. Koos Hestia Hotel Kentmanniga on ettevõttel kaheksa hotelli Eestis ja kaks Lätis. Lisaks linnahotellidele opereerib Hestia Hotel Group ka Laulasmaa spaad, milles tegutseb restoran Wicca. Ettevõttes töötab kokku üle 500 inimese. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles