Viisnurk: järgmine aasta tuleb kindlasti keerulisem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viisnurga ehitusmaterjalide divisjon
Viisnurga ehitusmaterjalide divisjon Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuna Viisnurk ekspordib 90 protsenti oma toodangust, on ettevõte sõltuv välismaisest nõudlusest, mis eeloleval aastal tõotab väheneda.

«Kõik prognoosid näitavad, et nõudlus mööbli ja ehitusmaterjalide järele kogu maailmas pigem kahaneb kui kasvab ning seepärast ei ole ka meie oma plaane tehes üleliia optimistlikud,» tõdes ettevõtte juhatuse esimees Andres Kivistik.

«Samas plaanime müügi langust olemasolevatel turgudel kompenseerida uutele turgudele sisenemisega,» lisas ta.

Viisnurga selle aasta teise kvartali müügitulu kasvas aastatagusega võrreldes 34 protsenti 4,3 miljoni euroni ja kontserni puhaskasum 38 protsenti 271 000 euroni. Ettevõtte kolmanda kvartali käive kasvas 19  protsenti 4,2 miljoni euroni.

«Oleme käesoleval aastal nii käivet kui ka kasumit kasvatanud ja seega on meil hästi läinud. Käibe ja kasumi kasvu peamised põhjused on kasvanud nõudlus meie toodete järele meie põhiturgudel Soomes ja Venemaal ning ka kasvanud müük meie jaoks suhteliselt uutele turgudele nagu Aasia riigid ja UK,» kommenteeris Kivistik.

Ettevõtte müügidirektori Anu Krimmi kinnitusel tegutseb Viisnurk lisaks lähiriikidele veel Indias Jaapanis, Koreas, Hiinas, Iisraelis, Malaisias ja Indoneesias.

Selle aasta kõige olulisem sündmus oli ettevõtte jaoks Püssis asuva kiudplaadivabriku ostmine ja käivitamine. «Tänu sellele lõime võimaluse kasvatada meie müügimahte ka järgnevatel aastatel ning peaaegu kahekordistasime meie naturaalsete puitkiudplaatide tootmisvõimsuse,» rääkis Kivistik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles