Lumeta aastalõpp annab talvekaupade müügile löögi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hawaii Expressis on talvejoped juba 30–40 protsenti alla hinnatud.
Hawaii Expressis on talvejoped juba 30–40 protsenti alla hinnatud. Foto: Liis Treimann

Lumeta aastalõpp seab kõige suurema löögi alla sporditarvetega kauplejad, kellelt suusa- ja lumelauavarustust praegu peaaegu ei osteta. Kuid kannatavad ka talve ootuses hulganisti hooajakaupa varunud suured kaubaketid.

Rademar teatab oma kodulehel, et on külmaks ja kargeks talveks valmis ning kõik kollektsioonid ja kaubad on kohal. Ent firma tegevjuht Heiki Kuusmann peab tõdema, et ilm praegu kauplemist ei soosi.

«Eks see talvekauba ost ole natuke emotsiooni küsimus ka – kui on kena talveilm, ostetakse sedagi, mida hetkel nii väga vaja ei ole,» sõnas ta. «Mida varem lumi maha tuleb, seda parem meile.»

Kui kahel eelmisel aastal Rademari kaubakäive novembris ja detsembris kasvas – mullu näiteks 40 protsenti –, siis nüüd jääb müük tegevjuhi sõnul tagasihoidlikuks. Soodusmüüke pole veel tehtud, kuid uue aasta alguses on kampaania plaanis.

«Mida rohkem aeg kevade poole tüürib, seda vähem on lootust, sest inimesed hakkavad mõtlema, kas tänavu on enam üldse mõtet uusi suuski või talvejopet osta,» rääkis Kuusmann.

Ehkki laovarud jäävad kevadel suuremaks kui tavaliselt, usub Rademari tegevjuht, et miinusesse ettevõte siiski ei jää. «Üle muretseda ka mõtet ei ole, sest ega meie ilma saa teha. Pealegi on sellist talve nagu tänavu varemgi nähtud,» sõnas ta.

Kuusmann lisas varasemale kogemusele tuginedes, et kui tuleb maha kas või mõnesentimeetrine lumekiht, läheb kelgu- ja suusamüük kohe lahti. Mäesuusavarustust ostetakse praegugi, sest paljud sõidavad välismaale talvemõnusid nautima. Pealegi sobivad selleks mõeldud joped ja püksid hästi ka siinsete rõskete ilmadega selga panna.

Hawaii Expressi müügijuht Alo Maidla meenutas, et eelmisel aastal saabusid külm ja lumi novembri kolmandal nädalal ja siis läks ka suusamüük kohe hoogsalt lahti.

«Praegu on maa must ja suuski müüme vähe,» nentis ta. «Meie soodne, 109 eurot maksev Karhu suusakomplekt on jõulukingiks siiski üllatavalt hästi kaubaks läinud.»

Aastalõpu käibevahet mullusega võrreldes aitab vähendada riide- ja rattamüük. Praegu müüakse talvejopesid juba päris suure soodustusega – 30–40 protsenti odavamalt. Soodsad hinnad on ka jalgratastel, mis praeguse rattasõiduks igati sobiliku ilmaga ostjaid leiavad.

Extreme Spordi poodides on alla hinnatud eelmiste hooaegade suusamudelid ja näiteks mäesuusasaapad võib kätte saada poole odavamalt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles