USA lennukitootja Boeing vallandas tegevjuhi

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Boeingu nüüdseks endine tegevjuht Dennis Muilenburg.
Boeingu nüüdseks endine tegevjuht Dennis Muilenburg. Foto: Reuters / Scanpix

Boeing vahetas esmaspäeval välja tegevjuhi Dennis Muilenburgi, öeldes et muudatus on vajalik firma maine taastamiseks mudeli 737 MAX kriisi järel.

Uueks tegevjuhiks nimetati senine juhatuse esimees David Calhoun, kes alustab uuel töökohal 13. jaanuarist. Boeingu teatel on vaja taastada firma usaldusväärsust ja parandada suhteid reguleerijate, klientide ja teiste huvigruppidega.

«Boeing lubab tegutseda täieliku pühendumusega läbipaistvusele, suheldes seejuures tõhusalt ja aktiivselt FAA ja teiste järelevalveametitega ning oma klientidega,» teatas firma.

Boeingu finantstulemust ja mainet on sel aastal kahjustanud uute 737 MAX-ide ebaõnnestumine. Need mudelid pole lennanud alates märtsist - seda pärast kaht ohvriterohket lennuõnnetust 2018. oktoobris ja 2019. märtsis, mille käigus hukkus ligi 350 inimest. Peale neid juhtumeid keelas Ameerika Ühendriikide Föderaalne Lennuamet (FAA) 737 MAX-ide edasise kasutamise kuniks nad pole läbinud rangeid turvateste, mille suhtes sõnas FAA, et nad võtavad nii kaua aega, kui tarvis, et kindlustada mudelite ohutus. Eelmisel esmaspäeval andis Boeing ka teada, et uuest aastast peatatakse 737 MAX mudelite tootmine täielikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles