Tänak ostis piimafarmi (7)

BNS
Copy
Pildil Kärla Põllumajandusühistu piimalehmad.
Pildil Kärla Põllumajandusühistu piimalehmad. Foto: Mihkel Maripuu

Põllumajandusettevõtja Ülar Tänak ostis eile Trigon Dairy ketti kuuluva Kärla piimafarmi, kirjutab Meie Maa. 

«Meie piimafarm on pikalt müügis olnud, kuid natuke tõsisemalt tuli see päevakorda selle aasta esimeses pooles. Maist alates olen mõelnud selle farmi omandada ja alustasin läbirääkimisi Trigon Dairyga. Jõudsime kokkuleppele 4. septembril ja allkirjastasime kavatsuste protokolli. Seejärel saime pöörduda laenu saamiseks pankade poole,» rääkis Kärla POÜ juhatuse esimees Ülar Tänak.

«20. detsembri seisuga saab see tehing tehtud, viimased liigutused omanike vahetuse kohta veel käivad. Just praegu toimuvad äriregistrikanded omanike vahetuse kohta. See on olnud pikem protsess, teatud lepingutele on varem alla kirjutatud, aga täna vahetuvad omanikud ja raha. Selles aitasid rahastamisega LHV pank ja Maaelu Edendamise SA. Nende kahega sai sõlmitud laenukokkulepped.»

Kuna protsess on pikalt kestnud, siis erilist tunnet Tänakul ei ole. «Ma tean, et see ei ole lihtne. Kõigepealt tuleb luua oma meeskond. Poeg Janar tuleb mandrilt tagasi ja hakkab ka siin toimetama. Mul on selle üle väga hea meel. Meil on siht teada, kuhu tahame liikuda ja mida tahame teha. Alustame oma meeskonnaga ja võtame kindlasti ka töötajaid juurde,» lubas Tänak.

Ta on tänulik Trigon Dairyle. «Olen saanud hea kooli nii finants- kui ka ettevõtluse poole pealt.»

Kärla POÜ-l on ligi 1500-pealine piimakari, millest piimaandjad on praegu ligi 700.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles