Tuntud Vabaduse väljaku kohvikul terendab pankrot

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Kohvik Wabadus pandi kinni.
Kohvik Wabadus pandi kinni. Foto: Remo Tõnismäe

Oktoobris ootamatult uksed sulgenud Vabaduse väljaku kohviku Wabaduse osas käib pankrotimenetlus. Sulgemise põhjuseks oli ettevõtte juhi sõnul krõbe üürihind.

Kohvik kuulub ettevõttele Vabaduskohvik OÜ, mille pankrotiavaldus võeti menetlusse novembri lõpus. Eile määrati ettevõttele pankrotimenetluse kulude katteks 3500-eurone deposiit.

Vabaduskohvik OÜ juhatuse liige Birgit Tapner kinnitas oktoobri lõpus Elu24-le, et kohvik sulges uksed, sest üürileping ruumide rentimiseks saab oktoobri lõpus läbi ja uut ei sõlmita. Kui septembris toimus Tallinna linna enampakkumine uue üürilepingu sõlmimiseks, siis tegi oma pakkumise ka Vabaduskohvik OÜ. Kusjuures, nad olid ka ainsad pakkujad, kuid lepinguni ei jõutud.

Tapner selgitas, et nad tegid lisaanalüüse ja leidsid, et konkursil pakutud uus üürihind ja neile kohustuseks pandud muud tingimused (näiteks kulutused remondile) oleksid pinna rentimise senisest palju kallimaks teinud ja nad loobusid.

Kohvikus oli kokku 21 töötajat. «Töötajate osas lähtume töölepingu seadusest ning teeme koostööd töötukassaga, et töölepingute lõpetamise protsess oleks igati seaduslik ja valutu,» kommenteeris Tapner oktoobris.

Veel sel kuul oli Wabadusel üleval 3283-eurone maksuvõlg ning ettevõte pole viimased kaks majandusaastat aruandeid esitanud. 2016. aastal lõpetas ettevõte ligi 431 000-eurose müügitulu ning 77 000 eurose kahjumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles